NIEUWS

Digitale televisie populair

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2008

(gezien op internet)

Meer dan drie miljoen huishoudens beschikt inmiddels over digitale televisie. Daarmee is het aantal huishoudens met digitale televisie in 2007 gegroeid met 40%. Dit komt uit het recente onderzoek van Immovater.
 
Ook het aantal huishoudens met een HD-Ready of Full HD scherm groeit snel, tot bijna 30% van de huishoudens, een groei van 155% in één jaar.Het aandeel van de platte schermen in de verkopen van televisies is in het laatste kwartaal van 2007 uitgekomen op meer dan 90%, terwijl dit over het gehele jaar 75% van de verkochte TV-toestellen betrof. Naar verwachting zal vroeg in 2009 het punt gepasseerd worden dat meer dan 50% van de huishoudens het hoofdtoestel hebben vervangen door een plat scherm.

Opvallend is de snelle opmars van Full HD schermen, die van bijna nul in 2006 groeide naar 7,5 % van alle verkopen in 2007. Daarnaast valt op dat er gemiddeld steeds meer schermen met een grote beelddiameter worden aangeschaft: ruim 20% van de verkochte schermen heeft een diameter van meer dan één meter (40 inch of meer).

De ontwikkelingen bij de consumenten roepen om meer content in HD-kwaliteit. Nu de strijd om de standaarden voor de drager van HD-films in het voordeel van Blu-ray lijkt beslecht, staat de weg open om meer titels op de markt te brengen. Distributiepartijen werken aan hun HD-aanbod met speciale zenders en aanbod van HD in video-on-demand. Op 5 maart organiseert iMMovator een congres over de introductie van HD in de reguliere televisie-uitzendingen in Nederland.


EDITORS' CHOICE