High Fidelity Discs nieuws


Redactie HiFi.nl | 29 februari 2008

De afgelopen maand zijn er in totaal ruim 200 nieuwe titels toegevoegd aan het assortiment van High Fidelity Discs. Maar wist u dat u ook voor hifi-accessoires terecht kunt in de online winkel van High Fidelity Discs? Zo kunt u sinds kort de SoundCare Superspikes bestellen, en ook de fraaie Duende Criatura buizendempers zijn in meerdere maten leverbaar.

Op het gebied van muziek is er onder andere nieuws te melden van Kirkelig Kulturverksted. Dit audiofiele Noorse label was lange tijd zeer slecht leverbaar in Nederland. Daarom heeft High Fidelity Discs zelf de import maar ter hand genomen, en zijn artiesten als Kari Bremnes, Maria Solheim en Arne Domnérus weer gewoon te koop. Verder op CD onder meer (re)releases van Miles Davis, Cream, Jimi Hendrix, John Mayall en The Police, en nieuw werk van Adele, Porcupine Tree en The Mars Volta.

Op Blu-ray zijn er nieuwe releases van Deep Purple, Eric Clapton, Led Zeppelin en Mary Black. HDAD is de tweezijdige combinatie van DVD-audio en DVD-video, en in de HDAD+ versie zit er zelfs een extra CD bij. Veel legendarische klassieke opnames in deze serie, van onder andere Bartok, Katchaturian, Scriabin en Tchaikovsky.

Op SACD is de legendarische samenwerking Friday Night In San Fransisco van Paco de Lucia, John McLaughlin en Al Di Meola eindelijk weer eens in een hoogwaardig formaat leverbaar, maar er is ook nieuws van Creedence Clearwater Revival, Fiona MacKenzie en Georg Gulyás (dat zijn fraaie Bach transcripties voor akoestische gitaar).

En er was vooral heel veel nieuw vinyl. De 19-jarige soulbelofte Adele, Joe Jackson`s nieuwe album Rain, remixen van Björk in een fraaie box, Cat Power, Jack Johnson`s nieuwe zomerse klanken op Sleeping Through The Static en remixen van The Eraser van Radiohead`s Thom Yorke, om maar eens aan paar nieuwe releases te noemen. Daarnaast veel heruitgaves op hoogwaardige kwaliteit vinyl, zoals Dave Brubeck`s Time Out, Donald Byrd`s Blackjack, Madrugada, Miles Davis, Santana, Van Morrison en The Who.

Voor een volledig overzicht klikt u hier. Ziet u liever een lijst in plaats van al die afbeeldingen, dan kunt u online de laatst verstuurde nieuwsbrief van High Fidelity Discs bekijken, waar ook alle nieuwe releases in staan.

EDITORS' CHOICE