NIEUWSVPI

Nieuw bij VPI: de Rim Drive

Redactie HiFi.nl | 04 februari 2008 | VPI

(ingezonden mededeling)

VPI heeft een nieuw aandrijfmechanisme ontwikkeld voor haar platenspelers dat luistert naar de naam Rim Drive. Het idee voor deze rim drive ontstond bij het luisteren naar een oude draaitafel die gebruik maakte van een tussenwiel (zoals ook een aantal Garrard-draaitafels van weleer doen). Het geluid dat uit deze draaitafel kwam was zo verbazingwekkend goed, dat men bij VPI op het idee kwam om het principe van de tussenwielaandrijving te combineren met  de tweemotorige vliegwielaandrijving van het topmodel de HRX. Op deze manier krijg je de voordelen van beide aandrijvingen verenigd in één.



Bij de nieuwe aandrijving wordt het plateau in beweging gebracht door een rubberen O-ring die bevestigd is rond een groot aluminium wiel, dat wordt aangedreven door het vliegwiel. Het grote voordeel van het nieuwe systeem is dat alle energie van het vliegwiel nu perfect overgebracht kan worden op het plateau, zonder dat er verlies optreedt, of dat de riem uitrekt of slipt, wat toch een klein nadeel is van riemaangedreven draaitafels.



Het beste nieuws is dat elke TNT-6, Super Scoutmaster en HRX met dit nieuw mechanisme kan uitgerust worden door middel van een vanaf nu verkrijgbare upgrade-kit, die relatief eenvoudig aan te brengen is.

MERK

EDITORS' CHOICE