NIEUWSBasis Audio

Dynamic Solutions stopt met Basis Audio

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2008 | Basis Audio

(ingezonden mededeling)

Dynamic Solutions heeft in goed overleg met Basis Audio besloten om per direct te stoppen met de import en distributie van Basis draaitafels.
Voor Dynamic Solutions komt dit besluit enigszins onverwacht en de uiteindelijke beslissing is een moeilijke geweest. Juist nu er wereldwijde activiteiten met hun eigen Master luidsprekers plaatsvinden, moeten er soms beslissingen worden genomen die zwaar vallen. Wat pal overeind blijft voor de importeur is dat Basis draaitafels een bijzonder fraai product zijn en blijven en dat ze het de afgelopen 6 jaren met veel plezier hebben verkocht.

Hoofdreden van het besluit is de steeds maar stijgende prijzen die zij moeten hanteren vanuit Amerika. Langzamerhand zijn deze op een dusdanig hoog prijspeil aangekomen dat het product zich naar hun overtuiging in Europa uit de markt aan het prijzen is. Hierdoor is de solide basis, absoluut nodig voor een verdere samenwerking, ondermijnt en vinden zij het niet raadzaam om hiermee nog langer door te gaan. Niet alleen Dynamic Solutions, maar ook Basis eigenaar Armando Conti heeft lang nagedacht over wat te doen met zijn producten in Europa maar ook hij heeft hier nog geen pasklare oplossing voor.

Ten tijde van dit schrijven heeft Armando Conti nog geen andere importeur en dus voelt Dynamic Solutions zich verantwoord ten opzichte van alle huidige Basis gebruikers, om tot het moment waarop zich een andere kandidaat distributeur aanmeldt, service indien mogelijk te blijven verlenen.


EDITORS' CHOICE