NIEUWSIsotek

Isotek Mira TV-filter


Redactie HiFi.nl | 23 januari 2008 | Isotek

(ingezonden mededeling)

De Isotek MIRA is de eerste ‘netspanningconditioner’ voor complete Home Theater-systemen. Maximale kwaliteit voor beeld en geluid vereist specifieke maatregelen voor elk.

Onderzoek van Isotek toont aan dat beeldapparatuur gevoeliger is voor netspanningstoringen dan audioapparatuur en dat deze bovendien niet worden onderdrukt door netfilters voor audioapparatuur.De MIRA heeft een aansluiting voor beeldschermen en projectoren, een voor DVD- of videospelers en MediaCenters plus een speciale voor de antennekabel. Elk heeft een specifiek ontwikkeld filter dat alle stoorsignalen die de AV-kwaliteit voor dat apparaat kunnen beïnvloeden neutraliseert. Daarnaast beschermt de piekspanningbeveiliging tegen schadelijke (inschakel-) spanningen, wat volgens Isotek de levensduur van een apparaat bijna kan verdubbelen.

Heel bijzonder is volgens de fabrikant de antenne-aansluiting: deze heeft zowel een krachtige (overspanning-)beveiliging als een specifiek ontstoorfilter. Dit garandeert dat op de gevoelige antenne-ingang van AV-apparatuur uitsluitend het gewenste signaal binnenkomt en borgt zo dus een maximale beeldkwaliteit.

Gebruik van de MIRA resulteert volgens Isotek in een betere witbalans, dieper zwart, rijker contrast, stabieler beeld, levendiger kleuren, strakker en breder geluidsbeeld plus een langere levensduur van de gevoelige AV-componenten.

De Isotek MIRA is vanaf december 2007 leverbaar en de verkoopprijs is 249 euro. Als tijdelijke introductieaanbieding is de MIRA leverbaar met de Isotek Power Premium netspanningkabel voor slechts 299 euro.

EDITORS' CHOICE