HD projector van Epson

Redactie HiFi.nl | 03 januari 2008 | Epson

(ingezonden mededeling)

Na de modellen EMP-TW700 en EMP-TW1000 komt Epson nu met een nieuw topmodel in hun reeks van home cinema projectoren: de EMP-TW2000. Deze projector is full HD (resolutie van 1920 x 1080) en heeft een opmerkelijk diepe zwartweergave en een extreem hoog contrast voor een LCD-projector.Epson heeft de laatste jaren behoorlijke vooruitgang geboekt met hun LCD-technologie. Door LCD-panelen te gebruiken met extreem kleine tussenruimtes en een hoge resolutie, is er eigenlijk geen enkele sprake meer van het ‘kijken door kippengaas’ effect van vroegere LCD-projectoren en door slim gebruik te maken van een iris, wordt het zwart nog zwarter en contrast nog beter. Epson gebruikt bovendien een ‘cinema filter’, dat door zijn magentatint (rood/blauw) een betere kleurweergave probeert te bereiken. De vormgeving van de Epson is gelijk aan die van de TW1000 en is daarmee wat ons betreft zeer geslaagd.

De TW2000 is zeer compleet uitgerust, met twee HDMI 1.3 ingangen en zowel horizontale als verticale lens shift. Een zogenaamde ‘x.v. Colour-mode’ maakt de projector geschikt voor weergave van ‘Deep Color’, een toekomstige uitbreiding op de high definition media, die werkt met nog meer kleurdynamiek en kleurnuances. De TW2000 is volgens Epson volledig ingesteld op de toekomst.

Prijs
De projector zal alleen worden geleverd door ISF gecertificeerde dealers en heeft een adviesprijs van 3499 euro. Er wordt een garantie geboden van 3 jaar (ook op de lamp).

De Epson EMP-TW2000 kan worden bekeken in de demoruimte van Beter Beeld & Geluid in Hilversum. De openingstijden zijn van donderdag tot zaterdag van 11:00-17:30 uur.


EDITORS' CHOICE