NIEUWSDenon

Denon DHT-FS3: X-SPACE

Redactie HiFi.nl | 28 december 2007 | Denon

(ingezonden mededeling)

Dit visueel smaakvolle en baanbrekende surround systeem is ontwikkeld door Denon ingenieurs in samenwerking met de audio specialisten van PSS (Premium Sound Solutions, wat net als Denon behoort tot de D&M Group).

De DHT-FS3 bestaat uit een front-luidspreker waarvan de behuizing in totaal zes luidsprekerunits bevat: één paar links, één paar in het midden en één paar rechts. De luidspreker unit bevat ook de eindversterkers en de noodzakelijke signaal processors (DSP), inclusief ondersteuning voor alle belangrijke Multi-channel geluidsformaten zoals Dolby Digital, DTS en Dolby ProLogic II.

De X- SPACE algoritmes, die ontwikkelt zijn gedurende het proces van intensief geluidsonderzoek, sturen het luidspreker sextet dusdanig aan dat de geluidscomponenten in verschillende richtingen gestuurd worden.

Geavanceerde ‘Superimposition’ (bovenop elkaar plaatsen) van geluidsgolven creëert een realistische impressie van surround geluid wat verbazingwekkend dicht in de buurt komt van de traditionele A/V Setup met vijf luidsprekers. De werking van dit nieuwe Denon product is fundamenteel anders dan die van vergelijkbare producten. 

Conventionele alles-in-één systemen gebruiken muurreflecties om het Home Cinema geluid te creëren. X-SPACE heeft geen reflecties nodig. 
Als aanvulling hebben de Denon ingenieurs een speciale poging gedaan om op voorbeeldige wijze te voldoen aan de belofte van eenvoudige opstart en simpele bediening. Dientengevolge wordt het bedraden van het systeem beperkt tot het aansluiten van de TV en DVD-speler op de analoge en digitale audio ingangen en het aansluiten van de bijgeleverde actieve subwoofer op het luidsprekersysteem.

De Dock Control aansluiting voor het optionele ASD-1R of ASD-3N/W iPod Docking Station zorgt ervoor dat ook audiobestanden die op een iPod zijn opgeslagen beschikbaar komen voor het X-SPACE systeem.

MERK

EDITORS' CHOICE