NIEUWSSamsung

Samsung ontwikkelt 31 inch oled

Redactie HiFi.nl | 28 december 2007 | Samsung

(gezien op internet)

Samsung heeft een oled-televisie met een beelddiagonaal van 31 inch op basis van ltps-technologie gemaakt. In de eerste helft van volgend jaar moeten de eerste 14"-modellen op de markt komen die op deze wijze zijn gefabriceerd.
In 2005 toonde Samsung al een 40"-paneel op basis van oled-technologie. Het toen gebruikte ontwikkelproces, gestoeld op het gebruik van amorf silicium, heeft nooit zijn weg naar werkende televisies gevonden. Via de ltps-methode is het moeilijker om grote schermen te ontwikkelen dan met behulp van de a-Si-technologie, maar de resulterende panelen kennen een langere levensduur en verbruiken minder energie.

Wanneer de massaproductie van het 31"-model van start gaat, is nog niet bekend. Wel maakte Samsung bekend dat vanaf de eerste helft van 2008 oled-schermen met een grootte van 14 inch van de lopende band zullen die onder andere voor gebruik in notebooks bedoeld zijn. `We komen in 2010 met 40"- en 42"-schermen`, beloofde Yoo Eui-jin, vice-president van Samsung SDI, tijdens een persconferentie. Zowel de 14"-modellen als de 31"-tv zullen tijdens de Consumer Electronic Show in januari aan het publiek getoond worden.

Begin deze week werd bekend dat Matsushita, Hitachi en Canon voor de ontwikkeling van oled-schermen hun krachten bundelen. Ook Toshiba en Sharp maakten bekend dat ze gaan samenwerken, maar Toshiba liet daarbij weten dat het niet langer in oled-technologie wil investeren.


EDITORS' CHOICE