NIEUWSSony

Software update voor Sony PS3


Redactie HiFi.nl | 24 december 2007 | Sony

Deze week heeft Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) de nieuwste software update voor de PLAYSTAYION3 (PS3) aangekondigd. Deze is per direct beschikbaar.

Versie 2.10 maakt de best verkochte spelcomputer ter wereld nog geschikter om een centrale rol in een home-entertainment systeem te spelen, omdat nu de allernieuwste interactieve Blu-ray Discs ten volle kunnen worden benut. Daarnaast is het aantal ondersteunde videoformaten uitgebreid met DivX en VC-1, waardoor de PS3 nog veelzijdiger is geworden, aldus Sony.

Met de introductie van BonusView (voorheen bekend als Blu-ray Disc Profile 1.1) kunnen alle mogelijkheden van de in 2008 te verschijnen Blu-ray discs worden benut. Ook is een Picture in Picture (PiP) functionaliteit toegevoegd, waardoor de gebruiker slechts in zijn mogelijkheden wordt beperkt door de fantasie van de filmstudio`s.

Eind maart wordt naar verwachting de 16 miljoenste PS3 verkocht, en met de nieuwe software update worden alle PS3`s geschikt voor BonusView. De eerte Bly-ray discs met BonusView worden eind januari 2008 verwacht.

Softwareversie 2.10 bevat verder een Voice Changer toepassing voor de Voice Chat functie van de PS3, die het de gebruikers mogelijk maakt om de klank en de toonhoogre van hun stem tijdens een chatsessie via het control-panel aan te passen.

Bron: HD World Newsletter

EDITORS' CHOICE