Audio Excellence Trinity show


Redactie HiFi.nl | 05 december 2007 | Wilson Benesch

(ingezonden mededeling)

Geïntroduceerd op de Munchen High-End Show en daarna ‘in den lande’ gepresenteerd door Wilson Benesh dealers.

Nu, als laatste in deze reeks, presenteert Audio Excellence, op vrijdag 7 & zaterdag 8 december, u de Trinity van Wilson Benesch in een geheel andere setting; op electronica van Audio Research en in combinatie met een sub-woofer uit de toplijn van Velodyne.

Nu zijn Wilson Benesch producten sowieso al bijzonder, en ook met deze Trinity is men er in geslaagd weer innovatieve oplossingen toe te passen in een zeer muzikale jas.


Wat is er zo bijzonder aan de Trinity ?

Wel, ten eerste is het een high-end monitor die wel iets weg heeft van de kleinere ARC luidspreker. De Trinity heeft een iets grotere kast, de stand is iets hoger, en de bekabeling is nu in de stand aangebracht waardoor je de luidpreker vlak bij de vloer aansluit. Uiteraard is de kast weer voor een deel uit koolstofvezel geconstrueerd. The future is Carbon... is niet voor niets het mantra van Wilson Benesch.

De echte innovatie is wel zichtbaar, maar nog beter hoorbaar. De TacTic drivers die worden toegepast in andere luidsprekers van Wilson Benesch zijn hier vervangen door de WB one waarbij WB staat voor een wide bandwith unit die niet via het filter wordt aangestuurd, maar een directe koppeling met de versterker kent !

Wanneer een dergelijke constructie goed wordt uitgevoerd – en dat kunnen we aan Wilson Benesch met een gerust hart overlaten – dan krijg je een luidspreker die fase-rein moet zijn. Een luidpreker scheidingfilter introduceert in het algemeen fasedraaiingen die je op een andere manier moet compenseren. De WB one unit is niet de enige technologische sprong vooruit. Voor het hoog is naast de befaamde tweeter gekozen voor een supertweeter, de Sphere. Het effect hiervan is op zijn minst subtiel te noemen.

De Trinity is in staat om een ambience neer te zetten zonder dat er ook maar een spoortje van scherpte in het top-hoog te bespeuren valt. Tegelijkertijd is de Trinity een luidspreker die je de tijd moet willen geven om zijn klasse aan je te presenteren; hij (zij) geeft het niet in vijf minuten prijs...

Audio Excellence demonstreert de Trinity op electronica van Audio Research, solo, of  met toevoeging van een Velodyne DD 15 sub-woofer. De Velodyne DD sub-woofers onderscheiden zich door het feit dat naast de allerhoogste kwaliteit het cruciaal is dat deze zich optimaal laat aanpassen aan de gebruikte stereo luidsprekers enerzijds en aan de akoustiek van de luisterkamer anderzijds.
Welnu, de DD reeks van Velodyne laat zich perfect ‘inslijpen’ in uw systeem én aan de akoustiek van uw luisterkamer. Hoe?.. Audio Excellence legt het u graag uit en demonstreert u graag het resultaat.

U bent van harte welkom !

Data:
7 en 8 december 2007
Wij zijn tijdens de showdagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Audio Excellence
Looierij 11
4762 AM Zevenbergen
0168 335 180


EDITORS' CHOICE