Vita Audio R1 Dream Xmas

De Vita Audio R1 Dream Xmas DAB/FM RDS Radio is volgens de fabrikant een geheel nieuwe kijk op de ‘draagbare radio’.

De R1 is een combinatie van een kwaliteitsradio voor Digital Audio Broadcast plus FM, een versterker voor lijnsignalen plus een programmeerbare wekker.

En nu volgens de importeur "verpakt in een bijzonder stijlvolle hoogglans witte minibehuizing (kleiner dan een ½ vel papier) speciaal voor komende feestdagen. De R1 is bovendien zo klein en licht (2 kg) dat je hem echt óveral kunt meenemen en gebruiken: bij de open haard, de kerstboom of zelfs bij het kerstdiner."

De FM-ontvanger is daarbij speciaal ontworpen om onder alle omstandigheden goede ontvangst te garanderen. DAB staat natuurlijk overal garant voor digitale radiokwaliteit. Gebruik is volgens de fabrikant ongekend simpel: Je bedient alles via de unieke blauw oplichtende RotoDial met 13 druktoetsen en volumeregeling plus de duidelijke display.

De R1 ziet er volgens de fabrikant niet alleen goed uit, hij klinkt ook geweldig dankzij de speciaal ontworpen high-end audioelektronika, de 7 W versterker, de 9 cm breedbandluidspreker plus de jarenlange ervaring van de ontwerpers op het gebied van kwaliteitsaudio. Op het achterpaneel zit een aansluiting voor een extra luidspreker: die maakt van de R1 ineens een echt stereosysteem. Via de twee lijnuitgangen kan de R1 worden aangesloten op elk ander audiosysteem. Op het voorpaneel zit een ingang voor een externe signaalbron zoals iPod of draagbare CD-speler en uiteraard is er ook een hoofdtelefoonaansluiting.

Met de speciale netvoeding kan de R1 overal gebruikt worden waar een lichtnetspanning van 100 tot 240 V is. Bovendien is de R1 met een extra accessoirekabel aan te sluiten op een 12V accu (van auto, caravan, boot). Kortom: kwaliteitsradio is dus écht overal mogelijk!

Vita Audio is opgericht door mensen die hun sporen in de audiowereld hebben verdiend: Alan O’Rourke van Ruark Acoustics, audiotechnicus Paul Bird en ontwerper Jan Paoli. Ze willen compacte audioapparatuur maken van absolute topkwaliteit, vakkundig gemaakt en met een stijlvolle vormgeving. Kortom: Kwaliteit vóór kwantiteit.

De Vita Audio R1 Dream Xmas is een speciale editie van de R1 in hoogglans wit leverbaar vanaf November 2007, zolang de voorraad strekt. De verkoopprijs is 299 euro.


EDITORS' CHOICE