NIEUWS

Grand Prix meubelen in Nederland

Redactie HiFi.nl | 04 november 2007

(ingezonden mededeling)

Audiotorium meldt trots Grand Prix Audio in de Benelux te kunnen introduceren. Grand Prix Audio is één van de topmerken als het gaat om isolatie van je audiocomponenten. Zoals de naam al doet vermoeden is Grand Prix Audio ontstaan uit een andere industrie, waarmee ze veel kenmerken deelt.

Alvin Lloyd van Grand Prix Audio is een uit de autoindustrie afkomstige ingenieur en muziekliefhebber die door zijn werk in het kader van de Indy Car races bij Swift Engineering tot een aantal belangrijke inzichten kwam die volgens hem ook in zijn grote liefde, audio, van toepassing waren. Bij het ontwerp van één van ‘s werelds meest geavanceerde windtunnels en het testen daarin van een aantal zeer geavanceerde racewagens, kwam hij uit bij een aantal exotische materialen die een aantal verrassende eigenschappen hadden die volgens Alvin ook zeer goed bruikbaar waren voor resonatiecontrole in een audioset. De grote uitdaging was dan om de kennis die hij vergaard had in in de auto-industrie te vertalen naar de audio-industrie.

Grand Prix Audio`s innovaties
De innovaties die men bij Grand Prix Audio op de markt heeft gebracht kun je als volgt samenvatten:

  • Men heeft een nieuwe manier van demping geïmplementeerd in de producten omdat onderzoek uitwees dat dit één van de meest kritieke en slechtst begrepen parameters is bij de concurrentie.
  • Onderzoek wees uit dat koppeling door middel van puntlading (zoals bij spikes) niet zo effectief is als steeds wordt aangenomen. Daarom ontwikkelde men bij Grand Prix Audio een nieuwe en revolutionaire manier van koppeling genaamd ‘True Vector Coupling’


De producten
Grand Prix Audio heeft verschillende producten die de optimale ontkoppeling van uw apparatuur bewerkstelligen. In lijn met de naam van het bedrijf, is elk product genoemd naar een beroemde racebaan. Met Grand Prix Audio heb je in totaal de keuze uit niet minder dan 11 niveaus van isolatie, gaande van zeer effectief tot bijna perfecte isolatie. De traditionele racks dragen namen als Monaco –wat zowel een volledig rack als een apart versterkerplatform kan zijn, Le Mans, Monza en Laguna. Heb je geen plaats voor een rack of vind je een rack esthetisch geen goede oplossing, dan heeft men bij Grand Prix Audio ook nog een oplossing die aan de muur gehangen kan worden. “Het Brooklands Wall Mount isolation system” is een hoogwaardige oplossing om je draaitafel op een muurplatform te bevestigen of het kan zelfs de volledige vervanging van een rack zijn.


Daarnaast heb je nog losse isolatieplatformen, de “Formula-shelves” en voetjes, de “Apex” die gemaakt zijn aan de hand van een zeer geavanceerde koolstoflegering.


EDITORS' CHOICE