Harman Kardon: Digital Lounge

Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2007 | Harman Kardon

(ingezonden mededeling)

Vorig jaar verlegde Harman Kardon, Inc., de lat op home-entertainment gebied met zijn Digital Lounge-systemen. Dit jaar worden vijf nieuwe systemen geïntroduceerd in deze productlijn, met verbeterde eigenschappen en nog meer aansluitmogelijkheden.

  • De Digital Lounge 232EX is ontworpen als 2.1-systeem, bestaande uit een dvd-speler/receiver, twee luidsprekers met subwoofers en een lcd-flatscreen van 81 cm (32 inch).
  • De Digital Lounge 240HD is ook een 2.1-systeem, maar beschikt over een 1080p Full-HD-lcd-televisie met een beelddiagonaal van bijna 102 cm (40 inch).
  • De Digital Lounge 632EX is een 5.1-systeem met de geluidskwaliteit van een bioscoop. Dit systeem bestaat uit een DVD-Audio-speler/receiver en een lcd-televisie van 81 cm (32 inch).
  • De Digital Lounge 640HD en Digital Lounge 646HD zijn ook 5.1-systemen. De lcd-televisies hiervan hebben een beelddiagonaal van respectievelijk bijna 102 en 117 cm (40 en 46 inch). Beide schermen zijn Full HD (1080p).

De nieuwe Digital Lounge-systemen omvatten alles wat u nodig heeft om van het film kijken en muziek luisteren een bijzondere gebeurtenis te maken. Alle componenten – dvd-receivers, flatscreens en krachtige surroundluidsprekers – zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen perfect met de bijgeleverde elegante afstandsbediening worden bediend. Een DVB-T-tuner voor de ontvangst van hoogwaardige televisiesignalen is ingebouwd. Vier HDMITM-ingangen (2 x 1080p, 2 x 1080i) en vier digitale ingangen (3 x coax, 1 x optisch) zorgen ervoor dat altijd het beste signaal kan worden verwerkt, afkomstig van de meest uiteenlopende bronnen.

Met het eigen EzSet/EQTM-kalibratiesysteem van Harman Kardon kunnen de luidsprekers gemakkelijk (ook door beginners) worden afgestemd op de akoestiek ter plaatse. Alle systemen zijn gereed voor de iPod. Met The Bridge (apart verkrijgbaar) van Harman Kardon kunnen iPod-modellen die geschikt zijn voor een dockingstation, heel gemakkelijk worden aangesloten, bediend en opgeladen. Het spreekt voor zich dat ook andere mobiele multimedia-apparaten, zoals mp3-spelers, camera`s en spelconsoles, probleemloos kunnen worden aangesloten, dankzij USB-On-the-Go.

De centerluidspreker kan eventueel worden ingebouwd in de voet die met de lcd-televisie wordt meegeleverd, maar ook montage aan de wand is mogelijk. De satellietluidsprekers zijn ook geschikt voor wandmontage. Voor de frontluidsprekers wordt een set HTFS-2-stands meegeleverd, zodat alle luidsprekers in elke omgeving de juiste plaats vinden. Harman Kardon Logic 7® is een techniek die een stereosignaal omzet in meerkanaalsgeluid, wat resulteert in een uitzonderlijke geluidsweergave met een nauwkeurige positionering rondom.

Enkele functies die zich in de eerdere Digital Lounge-systemen al ruimschoots hebben bewezen zijn ook nu weer aanwezig, zoals het basmanagement, de afzonderlijke en apart regelbare ingangen, beeld in beeld (bij gebruik van de analoge tuner) en het gelijktijdig afspelen van mp3- en jpeg-bestanden.

Alle componenten van de Harman Kardon Digital Lounge-systemen voldoen aan de standaard van perfectie waar het bedrijf bekend om staat, wat u ook doet: films kijken, muziek luisteren of games spelen op een spelconsole. U bent altijd zeker van de best mogelijke home-entertainment-experience. En die indrukwekkende prestaties worden gecomplementeerd door de elegante vormgeving van de Digital Lounge-systemen.


EDITORS' CHOICE