NIEUWSPink Faun

Pink Faun introduceert cd-speler

Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2007 | Pink Faun

Pink Faun heeft haar eerste CD-speler op de markt bebracht. Er wordt gebruik gemaakt van een Philips CDM Pro2M bovenlader loopwerk, dat met veren is opgehangen in een houten subchassis.

Er wordt een ebbenhouten puck meegeleverd om de Cd op de spindel vast te setten. De omzetting van digitaal naar analoog gebeurt zonder oversampling door vier parallel geschakelde converters die door de bijzondere configiratie extreem lineair werken. De converters worden gebufferd door een direkt gekoppelde klasse-A transitor uitgangstrap zonder tegenkoppeling waarin slechts 5 onderdelen zijn verwerkt. Er worden geen koppelcondensatoren in de uitgangstrap toegepast. Alleen de beste onderdelen worden gebruikt, waaronder Allen Bradley weerstanden, Black Gate en zilver/mica condensatoren en Pink Faun’s eigen bekabeling.

De voeding wordt verzorgd door twee grote 100VA ringkerntransformatoren, waarvan er één het digitale en de andere het analoge deel voor zijn rekening neemt. Ook het loopwerk , de softwarebesturing, de klok en de DA omzetter hebben een eigen voeding. Het analoge deel van de voeding is dubbel mono opgebouwd. Alle onderdelen van de voeding gebruiken passieve regelaars met een zeer grote bandbreedte. Dat betekent dat er een demping van 90 dB wordt bereikt tot een frequentie van 4 MHz. Ter vergelijk: voedingen in andere CD spelers (ook dure) halen niet meer dan 70 dB tot maximaal 1 kHz, waardoor nauwelijks demping van hoogfrequente vervorming wordt bereikt, iets dat in digitale apparatuur juist van enorm belang is. Pink Faun heeft de toegepaste voeding speciaal voor deze speler ontwikkeld. De gehele speler is van binnen aan de zijkanten voorzien van koelribben waardoor de voeding altijd in optimale bedrijfstemperatuur werkt, en daarom het maximale rendement behalen.

Al deze ontwerpdetails resulteren in een zeer afgewogen, dynamische, open en muzikale weergave, met veel detaillering en ruimtelijkheid.


EDITORS' CHOICE