NIEUWS

40 jaar Expert

Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2007

(ingezonden artikel)

Expert, de grootste elektronicaformule van Nederland, bestaat 40 jaar en viert dat het hele jaar door met opvallende acties. Ook dit najaar zijn er enkele actieweken met spectaculaire aanbiedingen. Expert beloont daarmee haar klanten voor jarenlang trouw bezoek aan de winkels, de basis voor het succes van de afgelopen 40 jaar.

In de jubileumacties van Expert spelen slaapzakken een bijzondere, ludieke rol. In het voorjaar hield Expert onder andere een actie, waarbij klanten slaapzakken konden verdienen, in de winkel én via het jubileumspel ‘Slaapzakrun’ op de Expertsite. Een paar weken later konden klanten die slaapzakken goed gebruiken om comfortabel voor de winkeldeur te kunnen liggen en zo als eerste (‘op=op’) aantrekkelijke prijsvoordelen in de wacht te slepen. Een overweldigend succes.

Dagaanbiedingen
Ook dit najaar pakt Expert flink uit. In oktober en november komen de slaapzakken goed van pas om weer vooraan te staan (wederom ‘op=op’) en te profiteren van nieuwe Expertacties... In week 42 en 43 krijgen Expertklanten megakortingen op uiteenlopende producten, van camera’s, laptops en drogers tot aan scheerapparaten en zelfs LCD-TV’s. Deze dagaanbiedingen gelden in de genoemde weken van woensdag tot en met zaterdag, zolang de voorraad strekt.  De weken daarna, week 44 en 45, staat het getal ‘40’ centraal. In die weken geeft Expert namelijk 40 maanden Stergarantie op een aantal specifieke producten. Welke dat zijn, vertelt Expert in de weken ervoor via folders, advertenties en radiocommercials.

Spetterende prijzen
Overigens kunnen klanten nog steeds het ‘Slaapzakrun’-spel spelen. Virtueel huppelen zij in een slaapzak naar de ‘Expert 40 jaar jubileumwinkel’, waar tal van mooie aanbiedingen zijn te vinden. Maar de weg erheen telt diverse obstakels waar de deelnemers om- en overheen moeten. De beste speler maakt aan het eind van de actie kans op geweldige prijzen, zoals bijvoorbeeld een LCD-TV.

Service hoog gewaardeerd
Expert levert al 40 jaar lang topkwaliteit elektronica, gebaseerd op deskundig advies en uitstekende service. Dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar ook in vijftien Europese landen, en in Australië, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Argentinië. De service van Expert wordt door haar klanten zeer hoog gewaardeerd. Uit onafhankelijk onderzoek van TNS-NIPO blijkt dat Expert voor het 14e jaar de Beste Service biedt. In dit jubileumjaar haalt Expert alles uit de kast om die enorme waardering door de klant te belonen.

In 1967 werd de formule Expert opgericht in Nederland, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Duitsland. Hiermee werd een grote internationale keten van samenwerkende, zelfstandige ondernemers onder één naam op de Europese markt geïntroduceerd. In Nederland startten 64 winkels onder deze formule.

Internationaal is Expert met ruim 7.400 winkels in 22 verschillende landen gevestigd en behoort daarmee tot de grootste retailformules binnen home-elektronica in de wereld. Niet alleen wereldwijd is Expert uitgegroeid tot een toonaangevende winkelformule, ook in Nederland behoort de inkoopcombinatie met de formule Expert tot de top 3. In Nederland zijn ruim 185 Expertwinkels.


EDITORS' CHOICE