NIEUWSPanasonic

Panasonic Games-projector


Redactie HiFi.nl | 13 oktober 2007 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic introduceert de nieuwe PT-AX200 lcd home cinema projector. De PT-AX200 heeft een speciale Game Mode, waarmee videogame-spelers alle acties van hun favoriete spellen in ultrarealistische beeldkwaliteit en levensecht op een groot scherm kunnen ervaren.


 
De projector, die een ongekende helderheid van 2.000 lumen produceert, is uitgerust met Panasonic’s nieuwe Light Harmonizer 2, een technologie die de omgevingsverlichting peilt en de beeldweergave daaraan aanpast. Zo heeft de gebruiker onder alle lichtomstandigheden een scherp, comfortabel beeld.

Met deze technologie als basis biedt de PT-AX200 de geheel nieuwe Game Mode. Deze functie zorgt ervoor dat de signaalverwerking optimaal wordt afgestemd op de specifieke eigenschappen van de verschillende games die worden gespeeld op High Definition Game consoles en multimediacomputers. Door een snellere respons kan men gamen met een minimale vertraging, zonder gedoe, en dat is een vereiste als je werkelijk wil genieten van snelle actiespellen en multiplayer games. De Game Mode verbetert tevens de gradatie in verzadigde gebieden zodat details beter worden weergegeven. Het signaal wordt dynamisch geanalyseerd op veranderingen in de content die buiten het dynamisch bereik liggen van de videospeler of TV en die daarom niet worden weergegeven op een conventioneel beeldscherm of projector. De PT-AX200 herkent alle details die zijn gecreëerd door de game-ontwikkelaars, waardoor het gamen veel realistischer wordt.

De PT-AX200 is dus ideaal voor het spelen van videogames of voor het kijken naar sportwedstrijden of films, zowel onder daglichtomstandigheden als in een verduisterde kamer. Om dit te realiseren heeft Panasonic de PT-AX200 uitgerust met een nieuw ontwikkeld optisch element dat een helderheid produceert van 2.000 lumen, en de nieuwe Light Harmonizer 2 technologie die de lichtomstandigheden in de directe omgeving peilt en daarop reageert. Light Harmonizer 2 past de gammacurve, de irisinstelling, het lampvermogen en de beeldscherpte aan het lichtniveau in de ruimte aan. De beelden zijn dus altijd scherp, helder en uitstekend te zien, zelfs in fel verlichte ruimtes. Hiermee is de PT-AX200 de meest veelzijdige home cinema projector op de markt en kan de gebruiker genieten van levensechte, dynamische beelden – zelfs als hij geen speciale bioscoopruimte heeft.
Conventionele projectoren benadrukken de scherpte, zonder te letten op verschillen in helderheid. Dit kan een ‘halo’ oftewel ringeffect tot gevolg hebben rond de objecten die de dieptewerking (het driedimensionale effect) aantast. De Advanced Dynamic Sharpness Control van de PT-AX200 zorgt dat alleen de pixels worden verscherpt in die beeldgebieden waar een kleine verandering in het helderheidniveau plaatsvindt. Hierdoor wordt de ruisversterking drastisch verminderd, met als resultaat heldere, natuurlijke beelden.

Panasonic’s Pure Colour Filter, dynamische iris en dynamische gamma dragen ook hun steentje bij aan de ‘Hollywood picture quality’ van de PT-AX200. Hiermee is de projector het ideale hart van elk home cinema systeem. Naast de vele geavanceerde beeldtechnologieën is de PT-AX200 uitgerust met een 2x optische zoomlens en lens shift functie waarmee het apparaat gemakkelijk geïnstalleerd kan worden en toch veel flexibiliteit biedt.

De thuisgebruiker kan de projector op elke willekeurige plek plaatsen in grote of kleinere ruimtes, en toch volop genieten van schitterende beelden op een groot scherm. Ideaal voor het kijken van een voetbalwedstrijd op een zonnige middag in het weekend, maar ook voor het genieten van een volwaardige home cinema ervaring in de avonduren. De PT-AX200 voldoet aan de meest uiteenlopende wensen op het gebied van kijkplezier.


Specificaties PT-AX200:

2.000 lumen helderheid – de helderste in zijn klasse
Panasonic heeft een extreem krachtige lamp ontwikkeld voor de PT-AX200. In combinatie met het hoogwaardige optische systeem levert deze een helderheid van 2.000 lumen, de helderste in zijn klasse.

Light Harmonizer 2
De PT-AX200 levert messcherpe natuurgetrouwe beelden die gemakkelijk te zien zijn, zelfs onder felle lichtomstandigheden. Bij conventionele projectoren hebben dit soort omstandigheden vaak tot gevolg dat de geprojecteerde beelden flets en overbelicht zijn, met weinig details. De Light Harmonizer 2 technologie van Panasonic garandeert een optimaal en ongekend kijkplezier van het home cinema systeem, alleen of met vrienden om samen speelfilms te kijken, sportwedstrijden of concerten. En dat alles onder normale lichtomstandigheden: de beelden zijn altijd helder, scherp en rijk in detail.

Game Mode voor gamen zonder stress
De PT-AX200 is voorzien van een ‘Game Mode’. Deze verbetert de signaalverwerking zodat er een betere respons wordt gerealiseerd. Het gamen wordt dus nog prettiger, zonder gedoe. De functie verbetert tevens de gradatie in verzadigde gebieden waardoor er details worden weergegeven die buiten het dynamisch bereik van video of TV liggen.

Cinema 1 Mode biedt Hollywood beeldkwaliteit
Panasonic heeft met experts in Hollywood (de speelfilmhoofdstad van de wereld) samengewerkt om de ideale beeldweergave te realiseren voor het bekijken van speelfilms. Die samenwerking heeft geleid tot een beeldkwaliteit van de PT-AX200 die Hollywood waardig is, met beelden die een getrouwe weergave zijn van wat de regisseur heeft willen bereiken.

Pure Colour filter
Het nieuwe Pure Colour filter is het resultaat van het streven van Panasonic naar een optische technologie die Hollywood-beeldkwaliteit levert. De lamp wordt zodanig ingesteld dat deze een lichtniveau produceert dat de prestatie van de lcd-schermen optimaliseert. Daarmee wordt het kleurenbereik uitgebreid en een dieper zwart gerealiseerd.

Smooth Screen technologie
Deze technologie, die exclusief ontwikkeld is door Panasonic, zorgt voor een effectieve vermindering van het zogenoemde ‘kippengaas’-effect: de zwarte lijnen tussen de pixels die de beeldkwaliteit aantasten. De hoog-definitie weergave van de PT-AX200 is opmerkelijk glad en stevig, terwijl de beelden toch verbazingwekkend scherp en gedetailleerd blijven.

Dynamic Iris en Dynamic Gamma
Dynamic Iris zorgt voor de diepere, rijkere zwarten die nodig zijn voor een natuurgetrouwe beeldweergave. Deze technologie past het vermogen van de lamp, de iris en de gammacurve aan aan de gegevens die zijn verkregen via een beeld-voor-beeld histogram-analyse van het helderheidsniveau van het beeld. Dynamic Gamma versterkt het helderheidsniveau van details in het beeld die anders verloren zouden gaan in donkere gedeeltes.

Andere functies:

 • Zeven beeld-modi, waaronder game, levendige film, normaal dynamisch, film 1, film  2 en natuurlijk.
 • Met de gebruikers-equalizer functie kan de gebruiker de gammaniveaus voor hoog,  midden en laag bijstellen. Maximaal drie sets van instellingen kunnen worden opgeslagen in het geheugen, deze sets kan men namen geven waardoor ze makkelijk terug te vinden zijn.
 • MPEG ruisonderdrukking die op de scène kan worden afgestemd blokkeert de gewone ruis op effectieve manier en brengt de zogenoemde ‘mug’-ruis tot een minimum terug.
 • Progressive cinema scan (3/2 pulldown) en HP IP.
 • Fluisterstille werking (25 dB) en uitgang aan de voorzijde.
 • On-screen aanwijzingen voor het gebruik.
 • OSD kleur/positie.
 • Blauw/zwart schermfunctie.
 • Auto invoer herkenning.
 • 2x HDMI aansluiting, HDMI signaalniveau instelbaar.
 • Normaal/spaar modus van de lamp instelbaar.
 • Ingebouwd testpatroon.

EDITORS' CHOICE