NIEUWS

Deze week - publicatie week 36


Marc Brekelmans | 06 september 2007

Deze week stond voor mij in het teken van de IFA in Berlijn. Eerlijk gezegd was het mijn eerste bezoek aan dit evenement dat als een van ’s werelds grootste consumenten elektronica beurzen te boek staat.

Ik kan u zeggen: de IFA is groot! Wat dacht u van 26 hallen met een gemiddeld vloeroppervlak van ruim 4000 m2. En als ik u dan nog vertel dat in sommige hallen wel drie verdiepingen in gebruik waren, dan krijgt u een beetje een indruk van de omvang van deze show. Nu hadden wij – ik was samen met Rene van Es naar Berlijn afgereisd – maar twee dagen ter beschikking om alles te zien. We moesten flink aanpoten dus. Gelukkig zorgt collega Theo Wubbolts zoals inmiddels gebruikelijk voor de ‘echte’ verslaglegging van de beurs (Theo, ik besef nu wat voor heidens karwei dat ieder jaar weer moet zijn), wij konden ons beperken tot het maken van foto’s en het schudden van vele handen. Het fotoverslag van de IFA kunt u vandaag lezen en bekijken.


Deze zogenoemde Sommergarten ligt in het centrum van de 26 IFA hallen

Thuisgekomen kon ik meteen de schilderkwast oppakken: we gaan met HiFi.nl namelijk verhuizen naar een heus hoofdkantoor in de Tilburgse binnenstad. Ruim 135 m2 zal ons daar vanaf volgende week ter beschikking staan, wat ervoor zorgt dat we de mogelijkheid gaan krijgen meerdere vaste luisteropstellingen – waarvan sommige met beeld en in surround – te plaatsen. Zodra we helemaal klaar zijn zullen we u wat meer laten zien van ons nieuwe HQ.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

 

Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Quad Atelier ESL 63 QA 
Quad Musikwiedergabe heeft enige tijd geleden een eigen ontwerpafdeling geopend waar men geheel nieuwe versies van enkele originele Quad producten ontwikkelt.


Achtergrondartikelen

IFA 2007 fotoreportage  
Afgelopen week werd in Berlijn de (nu) jaarlijkse IFA gehouden. HiFi.nl probeerde voor u in twee dagen langs meer dan 1000 exposanten te lopen die verdeeld waren over 26 hallen. Zere voeten en leuke foto`s zijn het tastbare resultaat van deze wandeltocht.


Tip

`Naakt` luisteren
Voordat u HiFi.nl gaat bestoken met mails aangaande het voordeel van goed gekleed luisteren (o.a. betere akoestische demping, met name bij het dragen van wol...); don`t worry, met `naakt` doelen wij op de weergevers, niet het publiek.


Hi-Visit

iEar Tilburg
De winkel is erg licht en ruim van opzet. De entree ademt sfeer uit. Er is overzicht. Een aantal plasma- en LCD schermen die aan de muur hangen trekken als vanzelfsprekend doch nooit hinderlijk de aandacht.


Software recensies

Björk - Volta (CD)
Diva of meisje? Recalcitrant of meegaand? Klein of groot? Groot kun je madame in ieder geval niet noemen. Qua stuk dan. Muzikaal steekt ze haar kop toch al jaren boven het maaiveld uit.

Lucinda Williams – West (LP)  
Time noemde haar al enkele malen ‘America’s Best Songwriter’. Daar valt over te twisten natuurlijk, maar feit is dat de in Louisiana geboren country rock zangeres Lucinda Williams als geen ander in staat is haar meest persoonlijke gevoelens van pijn in een song te vangen.

The Best Of Tacet - Vol. 1 (LP) 
In een perfecte wereld zouden platenmaatschappijen geleid worden door musici. In onze verre van perfecte wereld geldt dat echter maar voor een enkele uitzondering. Zoals bijvoorbeeld voor Tacet waar ‘Musiker und Tonmeister’ Andreas Spreer de scepter zwaait.

Thomas Quasthoff - The Jazz Album, watch what happens (LP)  
Wat nu? Een gerenommeerd klassiek label als Deutsche Grammophon dat een schijf uitbrengt met als titel ‘The Jazz Album, Watch What Happens’? Jazeker, en het wordt nog uitzonderlijker, want de solist van deze plaat is niemand anders dan de van de grote concertpodia bekende en gevierde bas bariton en zangpedagoog Thomas Quasthoff.

Atom Egoyan – Ararat, The Adjuster, Exotica (DVD-film)
Eindelijk is het dan zover: de films van mijn favoriete filmmaker zijn verkrijgbaar op DVD. Zijn eerste films maakten in de jaren 80 een verpletterende indruk op me. In Egoyan’s films maak je kennis met sociaal geisoleerde individuen in een omgeving die gedomineerd wordt door communicatiemiddelen. Vooral vastgelegde beelden hebben een totaal vervreemdende invloed in het dagelijks leven. Egoyan stelt primair zijn eigen medium ter discussie.

EDITORS' CHOICE