NIEUWS

IFA: snelle acties op HD-tv haarscherp


Redactie HiFi.nl | 05 september 2007

(ingezonden mededeling)

Beeldkwaliteit HD-tv zet stap vooruit dankzij NXP’s revolutionaire chiptechnologie

Tegen eind 2010 zullen 400 miljoen huishoudens over de hele wereld beschikken over High Definition-televisie. Al deze consumenten kunnen dan genieten van de uitzonderlijke beeldkwaliteit die deze technologie mogelijk maakt. Huidige HD-televisies hebben nu echter nog steeds last van `blurring`, oftewel vage, vlekkerige beelden, tijdens snelle actiescènes. Menig voetballiefhebber is dan ook verbaasd als de scheidsrechter voor buitenspel fluit omdat het beeld tijdens zo’n actie vervaagd is. Met de door NXP ontwikkelde chiptechnologie is dit binnenkort verleden tijd.

NXP Semiconductors heeft een nieuwe tv-techniek uitgevonden met de naam Motion Accurate Picture Processing (MAPP). Deze techniek zorgt ervoor dat ook wanneer delen van het beeld zeer snel bewegen, de perfecte beeldkwaliteit behouden blijft. Vanaf nu is het dus mogelijk de spanning van die nieuwe actiefilm nog realistischer te ervaren en kun je pas echt zien hoe goed de backhand van Federer eigenlijk is. Met de nieuwe techniek komt de flatscreen eindelijk op gelijke hoogte met de prima beeldkwaliteit van de grote beeldbuistelevisies.

Jos Klippert, Senior Marketing Manager Digital TV Systems van NXP, vertelt: “Deze ontwikkeling markeert de tweede generatie HD-televisie. Mensen die tot dusver weifelachtig tegenover de aanschaf van een nieuwe televisie stonden, kunnen nu zeker zijn van superieur kijkplezier. De chip resulteert in een opmerkelijk verschil in beeldkwaliteit op HD-tv`s die met deze techniek zijn uitgerust. Wij willen dan ook iedereen die een nieuwe tv overweegt aanraden om na te gaan of het toestel over MAPP beschikt.”

Naar verwachting zijn de eerste HD-tv`s met MAPP verkrijgbaar in het eerste kwartaal van 2008; mooi op tijd voor het EK voetbal in juni.


Beschikbaarheid
De eerste chip van NXP met Motion Accurate Picture Processing wordt gedemonstreerd in de stand van NXP op de IFA 2007 in Berlijn (hal 1.1, stand 213) van 31 augustus tot 5 september. De chip gaat in massaproductie in het eerste kwartaal van 2008.

EDITORS' CHOICE