NIEUWS

Nieuw op HiFi.nl - publicatie week 31

Marc Brekelmans | 03 augustus 2007

Deze week hebben we een BMW recensie op HiFi.nl. Nee, dat is geen tikfout: we hebben het hier echt over het automerk uit Beieren. Nu vraagt u zich misschien af wat een, weliswaar zeer begerenswaardige, auto op HiFi.nl doet?

Tijdens de High End show in Munchen stond in één van de hallen een BMW M5 Touring met daarvoor een violist. De violist ging zichtbaar op in de muziek die hij speelde, maar voor de omstanders was het wél beeld, maar geen geluid. De violist was blijkbaar uitsluitend binnen de BMW M5 te horen. Leuke gimmick, maar wij liepen door naar de voor ons veel interessantere stand van Clearaudio.

En daar kregen we te horen dat we toch zeker eens plaats moesten gaan nemen in de BMW: volgens Clearaudio importeur Johan Bezem zou het binnenin de auto fantastisch klinken. Nu zijn we altijd in voor een leuke verrassing, dus vijf minuten later namen we plaats in de zachte lederen bekleding van de BMW. En…dat klonk inderdaad bijzonder goed. Een afspraak om deze BMW M5 Touring eens goed te beluisteren – in het rijden met dit monster waren we uiteraard niet geïnteresseerd -  was snel gemaakt met de Duitse vertegenwoordiger van het merk. Dus, bent u op zoek naar een fraaie automobiel met een meer dan aardige geluidsinstallatie, lees dan snel de recensie van Rob van Ginneken. Ook mensen die gewoon nieuwsgierig zijn naar de audiofiele capaciteiten van een dergelijk systeem mogen natuurlijk meelezen.

Wat dichter bij de traditionele hifi – en meer met de voeten in de klei – vinden we een Music Hall Trio cd-receiver. Music Hall is een voor Nederland nieuw merk, maar heeft in thuisland een meer dan uitstekende reputatie op het gebied van betaalbare hifi-apparatuur. Waarom dat zo is kunt u lezen in de recensie van Rene van Es.

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

BMW M5 Touring 
BMW had zijn geluidsinstallaties al heel verdienstelijk voor elkaar, maar sinds kort kan de autokoper met een goedgevulde portemonnee bij het merk uit Beieren een ´overtreffende trap´ bestellen. BMW Individual High End Audiosysteem, noemen ze het voluit. En waar kun je zoiets beter beproeven dan in de nagelnieuwe M5 Touring?

Music Hall Trio  
Music Hall is een naam die voor lezers van USA bladen zeker niet onbekend zal zijn. Roy Hall, eigenaar van het bedrijf houdt zich sinds 1985 bezig met de import van audio apparatuur naar de USA waaronder merken als Creek, Epos, Goldring, Shanling en Whest.


Achtergrondartikelen

HiFi.nl beluistert…de set van Jan  
Onze hobby, luisteren naar muziek en genieten van de betere geluidsweergave, is te aangenaam om niet te delen met de anderen. Dit blijkt uit mijn luisterbezoek aan Jan.


Software recensies

Natalie Merchant – Tigerlily (LP) 
Het eerste soloalbum dat Natalie Merchant in 1995 maakte na het ter ziele gaan van de band 1000 Maniacs kreeg een extra luxe audiofiele Mobile Fidelity behandeling. Een nieuwe mastering van de originele tapes op twee dikke schijven vinyl, die met het oog op nòg beter geluid ook nog eens op 45 toeren afgespeeld moeten worden. Geen verrassingen hier: het klinkt inderdaad wonderschoon.

Buck Clayton - How Hi The Fi (LP) 
Wie uitsluitend naar hedendaagse met veel compressie opgenomen cd’s luistert, zou voor de aardigheid eens geconfronteerd moeten worden met een opname uit de vijftiger jaren zoals die terug te vinden is op de door Pure Pleasure Records opnieuw uitgebrachte dubbel lp ‘How Hi The Fi’ van trompettist Buck Clayton.

Perez Prado – Prez (LP) 
In de vijftiger jaren was ‘The President’, of kortweg ‘The Prez’, de bijnaam waaronder saxofonist Lester Young bekend stond. In juni 1957 leende de in Cuba geboren arrangeur en bandleider Perez Prado ook wel bekend als ‘The King Of Mambo’ deze titel voor een album dat door RCA uitgebracht werd.

McCoy Tyner – Sahara (SACD)
Opgenomen in januari 1972 was ‘Sahara’, het eerste album dat McCoy Tyner na een periode bij Blue Note voor Milestone opnam. Ook na ruim dertig jaar klinkt deze door Mobile Fidelity Sound Lab nu op stereo sacd uitgebrachte re-issue van excellente free jazz nog steeds fris en eigentijds.

Kent Nagano - conducts Classical Masterpieces (DVD-muziek) 
Goed beschouwd doet het er weinig toe dat topstukken uit het “ijzeren repertoire” duizendvoudig door de, in dit geval klassieke, “muziekindustrie” is ingeblikt op lp, cd en dvd.


EDITORS' CHOICE