NIEUWSEclipse

Eclipse navigatiesysteem

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2007 | Eclipse

(ingezonden mededeling)

Met de nieuwe AVN 2227p biedt Eclipse een uniek en totaal nieuw “hybride” navigatiesysteem aan. Met dit apparaat slaat Eclipse een brug tussen vaste- en portable navigatiesystemen.

Door het slim integreren van een uitneembaar portable navigatiesysteem in een vast ingebouwd dubbel Din audiosysteem biedt de Eclipse AVN 2227p de oplossing die iedereen zoekt. Het portable navigatiedeel zit tijdens het autorijden vastgeklikt in het Eclipse audiosysteem en kan uitgenomen worden om te dienen als portable navigatiesyteem bij wandelingen in de stad of voor gebruik in een andere auto. Daarnaast doet het navigatiedeel dienst als afneembaar front voor anti-diefstalbeveiliging.
 
Eclipse is een wereldspeler op het gebied van vaste navigatie inbouwsystemen in de vorm van dubbel Din of enkel Din klapscherm navigatiesystemen en heeft daarnaast een onberispelijke naam op het gebied van audioweergave. Voor het ontbrekende portable navigatiesysteem heeft Eclipse samenwerking gezocht met de gerenommeerde fabrikant van portable navigatiesystemen TomTom®. Het portable navigatie deel is een echte TomTom® met alleen een gewijzigde interface en aangepaste behuizing. De AVN 2227p wordt dan ook compleet geleverd, omdat alleen de meegeleverde TomTom® in het systeem past.

Op navigatiegebied levert dit apparaat echter meer dan een normaal portable navigatiesysteem. De AVN 2227p heeft een extra GPS antenne voor inbouw in de auto en werkt met een speedpuls. Hiermee werkt de navigatie nauwkeuriger in bijvoorbeeld tunnels. De begeleidingsstem klinkt via een luidspreker van de ingebouwde autoluidsprekers en is daardoor veel beter verstaanbaar. De navigatiesoftware dekt 15 landen en voor de gesproken instrukties kunt u kiezen uit 22 talen. De gebruiker kan gebruik maken van de TomTom® PLUS service via de TomTom website.

Naast de unieke navigatie eigenschappen levert de AVN 2227p eigenlijk alle features die maar enigszins wenselijk zijn. Een hoogwaardig audiosysteem met 4 x 50 Watt vermogen en een FM/AM/LW radio, met RDS en TMC informatie. De CD speler speelt ook WMA en MP3 cd’s. Aan de voorkant zit een USB ingang voor MP3 spelers of geheugensticks en ook een iPod® kan worden aangesloten. De bediening van al deze muziekbronnen doet u touch screen op de TomTom®. Ook een Bluetooth® verbinding voor de telefoon ontbreekt niet. Indien de TomTom® is uitgenomen blijven tuner en CD bruikbaar en bedienbaar.

Als audiospecialist denkt Eclipse natuurlijk ook aan de echte muziekliefhebber die hoge eisen stelt aan geluid in de auto en verbeteringen wil toepassen. Daarvoor staan 3 paar versterker uitgangen (3V) ter beschikking voor het aansluiten van extra versterkers om de originele of extra hoogwaardige ingebouwde luidsprekers nog beter te laten klinken. De geluidsvolumes zijn per bron afstelbaar en er is een uitgebreide toonregeling beschikbaar.

Als optie wordt een Travel Kit, voor gebruik in een andere auto, en een iPod® aansluitkabel leverbaar.

 

Prijs en beschikbaarheid
De Eclipse AVN 2227p zal bij de betere car-inbouwspecialisten verkrijgbaar zijn voor 999 euro en zal rond de maandwisseling augustus/september beschikbaar komen.


EDITORS' CHOICE