NIEUWSReal Estate

Real Estate Audio RT100 SE

Redactie HiFi.nl | 07 juli 2007 | Real Estate | Importeur: Sense of Music

(ingezonden mededeling)

De luidsprekers van Real Estate Audio kenmerken zich volgens de importeur door de elegante styling en absolute muzikaliteit. Door gebruik van uitsluitend hoogwaardige units, hard-wired cross-over en een innovatieve kastconstructie, is de grondlegger, Wilfred Tuurenhout, erin geslaagd een serie luidsprekers te ontwerpen die terugkeren naar de kern van de muziek; pure emotie.

Primeur!    Real Estate Audio RT 100 “Special Edition”

Na de introductie van de Real Estate Audio RT 100 tijdens de Audio Forum High Fidelity Show 2006 in Brussel, is er nu de RT 100 “Special Edition”. Deze speciale versie van de RT 100 is uitgevoerd met een aantal extra’s die deze luidspreker zeker een toegevoegde waarde geven.

Allereerst is voor de interne bekabeling gekozen voor de Mundorf Silver/Goldwire, Teflon geĂŻsoleerde kabel van dezelfde legering als die wordt gebruikt in de Mundorf  MCap Supreme Silver/Gold series condensatoren van wereldklasse. Daarnaast is voor het hoog gebruik gemaakt van een speciale quality series van de vermaarde Aurum Cantus Ribbon Transducers (een doorontwikkeling van de Raven tweeter). Voor deze luidsprekers worden de hoge tonen units zelfs paarsgewijs geselecteerd (matched pairs). Door verdere optimalisatie van de opstelling van de hoogwaardige componenten van het scheidingsfilter, is de onderlinge beĂŻnvloeding van de electromagnetische velden vanuit de spoelen nog verder gereduceerd wat heeft geresulteerd in een opmerkelijke verbetering van de nauwkeurigheid en plaatsing van het geluid. Een verdere fine-tuning van het filter heeft het rendement van de luidspreker met ruim 2 dB verbeterd. De klankkast van de RT 100 “Special Edition” is aanmerkelijk zwaarder uitgevoerd, van binnen volledig bekleed met loodbitumen en zeer luxe afgewerkt met echt houtfineer met een beschermende krasvaste transparante laklaag op basis van poly-urethaan. 


EDITORS' CHOICE