NIEUWS

Prachtige audio met ASUS P5K premium

Redactie HiFi.nl | 04 juli 2007

(ingezonden mededeling)

Nieuwegein, 4 juli 2007 - ASUS heeft het 3e generatie Black Pearl Special Edition P5K Premium-moederbord gelanceerd. Het nieuwe moederbord ondersteunt de Intel® Core™2 Extreme, Core™2 Quad, Core™2 Duo-chipsets en maakt gebruik van speciaal ontwikkelde technologieën waarmee watergekoelde systemen tot aan 100 procent sneller kunnen presteren.

De ingebouwde ondersteuning voor DDR2 1066 van de P5K Premium biedt tevens de mogelijkheid voor overclocking tot DDR 2 1400 MHz. Daarnaast is de werktemperatuur lager en beschikt het bord over de Al Audio 2 functionaliteit wat voor 8-kanaals HD Audio zorgt.

O.C King zorgt voor ongekende overclocking

Het P5K Premium moederbord is speciaal ontworpen voor watergekoelde systemen en biedt na overclocking 100 procent snellere prestaties. Bovendien blijft de operationele temperatuur 40ºC lager dan bij andere koelsystemen. Het moederbord is daarnaast voorzien van ingebouwde DDR2 1066 ondersteuning en met de exclusieve Super Memspeed technologie van ASUS kan de snelheid van het geheugen automatisch met 75 procent worden verhoogd, tot aan DDR2 1400 MHz. Het moederbord levert ook bij zware belasting stabiele processorkracht en de wisselspanning is met 30 procent verminderd.

AI Audio 2

De P5K Premium is verder voorzien van ingebouwde AI Audio 2 met Sonic Focus technologie. Deze technologie is speciaal ontwikkeld voor Windows Vista en optimaliseert het geluid. Sonic Focus technologie kan voor hoogstens acht kanalen de helderheid en kwaliteit van gecomprimeerde audio van elke film, muziekstuk of game herstellen en compenseren. Daarnaast kan stereo worden omgezet in een geluidsveld dat gebruikmaakt van meerdere kanalen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker bij multimedia en games zowel voor als achter realistisch geluid te horen krijgt. Een ander uitmuntend aspect van Sonic Focus technologie is het virtuele surround geluid (6 of 8 kanalen naar stereo) – hiermee wordt bij gebruik van stereospeakers en -hoofdtelefoons een grotere stemhelderheid bereikt.

Exclusieve, innovatieve eigenschappen

De P5K Premium is voorts voorzien van een breed functiepakket: AI Gear 2 voor een 50 procent besparing op het processorgebruik en ASUS WiFi-AP Solo voor het eenvoudig verbinden met WiFi-netwerken. De stille koeltechnologieën, waaronder 8-fase energietoevoer, Stack Cool 2 en het Heat Pipe ontwerp, zorgen gezamenlijk dat werktemperaturen laag blijven. Wat het bord helemaal compleet maakt zijn de innovatieve tools van ASUS, zoals AI Slot Detector, wat ook de installatie van het moederbord een toonbeeld van gebruikersgemak maakt.


EDITORS' CHOICE