NIEUWSPanasonic

Panasonic Jukebox Cinema systeem


0 | 04 juli 2007 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

Panasonic introduceert Home Cinema systeem met HDD Jukebox

Deze zomer brengt Panasonic een nieuw geluid op het gebied van Home Cinema. Met de SC-PTX7 introduceert Panasonic een Home Cinema systeem met een ingebouwde hard disk die tot maar liefst 39.000 muzieknummers kan opslaan, overzichtelijk ingedeeld op muziekstijl.

De SC-PTX7 heeft een aantal opmerkelijke nieuwe features die dit systeem zo anders maken dan dat we tot nu toe gewend zijn van Home Cinema systemen. Een HDD Jukebox door Music Shuffle, hoge kwaliteit geluid door de twin centre luidspreker, een hoge beeldkwaliteit door de 1080p up-conversion, en gebruiksgemak door VIERA Link.

Hard Disk Drive
Op de hard disk kan muziek van allerlei bronnen worden opgeslagen zoals van CD’s, MP3 en WMA files van een PC, of van de radio.

Music Shuffle
Met de Music Shuffle functie wordt elk muzieknummer dat men opneemt direct ingedeeld in een van de vier categorieĂ«n: Energetic, Emotional, Mellow en Relaxing. Deze functie analyseert tijdens de opname de kenmerken van de muzieksoort zoals tempo en beat en classificeert het nummer automatisch in een van de vier categorieĂ«n. Wil men een bepaalde muziekstijl horen, dan hoeft er enkel op de gewenste knop op de afstandsbediening te worden gedrukt en muziek uit die categorie begint. Ook is het eenvoudig om een van de vele opgeslagen nummers snel op  te zoeken via de graphical user interface.

Met de SC-PTX7 is het bovendien heel gemakkelijk om te genieten van muziek die op een PC is opgeslagen. Men hoeft enkel de PTX7 via een LAN kabel aan te sluiten op de PC, of via een optionele SH-FX570 draadloze audio kit.

Twin Centre luidspreker
De SC-PTX7 is eveneens uitgerust met een aantal features die het nog prettiger maken om naar een film te kijken én te luisteren. Dit komt onder andere door Panasonic’s nieuwe concept Twin Centre Speaker, die de centre speaker integreert tussen de rechter en de linker speaker, waardoor een separate centre speaker unit overbodig wordt. Het geluid lijkt nu echt vanuit het beeldscherm van de TV te komen. Bovendien wordt het surround geluid verder versterkt door de Dolby Virtual Speaker, een functie die een 5.1 kanaals surround effect creëert door gebruik van slechts twee speakers.

VIERA Link
Als de SC-PTX7 via een HDMI kabel is aangesloten op een VIERA TV, is het systeem eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening van de TV.

1080p up-conversion
De SC-PTX7 heeft een aantal functies die het genot van een Panasonic VIERA TV verder vergroten, zoals de 1080p up-conversion functie die de beeldkwalteit van gewone DVD’s omzet in een kwaliteit die HD nagenoeg evenaart (720 x 576 pixels  1920 x 1080 pixels).

Dit stijlvolle home cinema systeem zorgt voor een nieuwe beleving van muzikale entertainment die perfect past in het digitale TV-tijdperk.


Prijs en beschikbaarheid:

De Panasonic SC-PTX7 is vanaf juli beschikbaar en kost 999 euro.

EDITORS' CHOICE