Update - Cambridge Audio A/V en DVD nieuws

28 juni 2007 (13:29) - Er komt geen versie 2 of 3 van de 640R - update door Dimex (Andre van de Berg)

Cambridge komt met nieuwe dvd-spelers en AV-receivers

Cambridge Audio komt binnenkort met nieuwe dvd-spelers en av-receivers, maar heeft nog geen plannen om een blu-ray of hd dvd speler op de markt te brengen. De technische directeur van Cambridge Audio, Matthew Bramble, zegt er het volgende over: ” We wachten om te zien of Blu-ray of HD DVD het meest gebruikte formaat wordt, en bovendien op de exacte specificaties. Het is een een wedstrijd waar we ons niet mee bemoeien.

Als eerste van de dvd-spelers: versie 2 van de Azur 540D. Deze speler wordt door het bedrijf omschreven als een ‘audiofiele DVD/CD speler’. Voor DVD weergave biedt het upscaling tot 720p of 1080i via HDMI, en alle bekende standaard analoge video uitgangen als component, scart, s-video en composite. Naast dvd-schijven worden ook de bestandsformaten DivX en MP4 ondersteund. De Azur 640D biedt bovendien de mogelijkheid van het afspelen van zowel DVD-Audio als SACD, en het schalen van video gaat tot 1080p.

Net na de zomer komt Cambridge Audio ook met een nieuw instapmodel AV receiver: de Azur 340R. Een ‘higher-end’ versie van de 740 R komt volgend jaar, maar details noch prijs zijn hiervan bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE