NIEUWSPanasonic

Panasonic Lumix camera


Redactie HiFi.nl | 27 mei 2007 | Panasonic

(ingezonden mededeling)

In juli brengt Panasonic een nieuw model in de LUMIX serie op de markt, de DMC-FX100. Dit topmodel uit de serie stijlvol & compact is met maar liefst 12 megapixels een ware krachtpatser. Panasonic heeft hiervoor een nieuwe CCD ontwikkeld.

Door zijn grotere CCD-afmeting, 1/1.72 inch in plaats van 1/2.5 inch, worden even grote pixels gebruikt zodat de resolutie behouden blijft. Bovendien is deze compacte camera uitgerust met een 28 mm Leica groothoeklens met 3.6 x optische zoom (35mm equivalent 28-100 mm) met een helderheidsfactor van f/2.8. De eveneens nieuw ontworpen Leica lens is verdeeld in 6 groepen en bezit 4 aspherische lenzen. Met zijn 12.2 megapixels behaalt de lens de hoogste resolutie in zijn klasse. Hiermee kunnen opnames met overweldigende helderheid en kleur worden vastgelegd.
Met de FX100 onderstreept Panasonic het ‘Living in HD’ concept nog eens extra. Naast HD playback mogelijkheid met de HD photoplayer (DMW-SDP1), is de FX100 namelijk uitgerust met High Definition Wide VGA motion picture recording (1280 x 720 in 15 frames per seconde). Deze 16:9 opnames komen extra mooi tot zijn recht op een HDTV.

Intelligent Image Stabilisation: altijd scherpe foto’s
Net als de overige modellen is de FX100 voorzien van allerlei handige features zoals Intelligent Image Stabilisation waardoor je altijd scherpe foto’s maakt. Deze techniek combineert de bekende Mega O.I.S. (optische stabilisatie) die trilling van de hand tegengaat, en Intelligent ISO waarbij de camera automatisch de hoeveelheid beweging van het object herkent en hierop de optimale ISO waarde en sluitertijd berekent. Dè manier om de meest dierbare herinneringen digitaal op een scherpe en heldere manier vast te leggen!

Krijg meer op je foto met 28mm
Wie herkent het niet? Net die twee vrienden niet op je groepsfoto of binnenshuis letterlijk en figuurlijk met de rug tegen de muur staan. De FX100 is de 6de camera uit de huidige line-up die Panasonic heeft voorzien van een LEICA 28mm groothoek lens die bovengenoemde problemen uit de wereld helpt.

EDITORS' CHOICE