NIEUWSPioneer

Kuro-project: TV set van Pioneer


Redactie HiFi.nl | 18 mei 2007 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

De nieuwe flat screen TV-set van Pioneer - standaard voor zien en horen?

Met tien jaar ervaring in HD flat screen TV’s weet Pioneer dat de technologie binnen in het scherm onmisbaar is om een unieke kijkervaring te bieden aan gebruikers die ongeëvenaarde beeldkwaliteit willen. Daarom werden de nieuwe Pioneer flat screen TV’s, ontwikkeld onder het KURO-Project, “gebouwd voor emotie”.

Het KURO-Project, ‘zwart’ in het Japans, werd gelanceerd om te voldoen aan de hoge eisen van gebruikers die alleen het beste willen. De nieuwe toestellen bevatten technologie die opnieuw definieert wat mensen verwachten van flat screen TV’s. Met opvallend diepere zwartschakeringen, die op hun beurt leiden tot rijkere kleuren en scherpere details, kent deze nieuwe generatie zijn gelijke niet in video- en audioprestaties.

Middels deze introductie wil Pioneer zich onderscheiden van de massaproductie van de flat screen TV-industrie, door de aandacht te vestigen op zijn leiderspositie op de markt en liefhebbers van entertainment te voorzien van kwaliteit, prestatie en design.

Het technische team van Pioneer had oorspronkelijk voor plasmatechnologie gekozen, omdat die auto-emissie noodzakelijk is voor het bereiken van die diepzwarte niveaus die op hun beurt de kleuren en beelden hun rijkdom en intensiteit schenken. Om het diepste zwart te creëren, is een omgeving nodig die volledig ondoordringbaar is voor kleur en lichtreflectie. Dat is precies waarin Pioneer geslaagd is: het creëren van zwartschakeringen die 80% dieper zijn dan voordien mogelijk was, wat resulteert in een contrastratio van 20.000:1.

Het resultaat is een flat screen TV:

Gebouwd voor Kleur. Als zwart het hele kleurenspectrum omvat, dan kan wie in staat is het diepste zwart te creëren ook de rijkste kleuren creëren. Het diepe zwart en de levendige kleuren zijn het resultaat van een diep ingebedde celstructuur, een kristaluitstralende laag en een kleurenfilter aan het eerste oppervlak.

Gebouwd voor Prestatie. De technische doelstelling was een foutloze, geluidloze en compromisloze videosignaalverwerking te creëren. Wat u ziet is puur en origineel – precies zoals de regisseur voor ogen had. Het nieuwe scherm heeft ook een ‘optimum’-stand die de beelden automatisch verwerkt naargelang de bron en kameromstandigheden. Zo wordt een donker beeld anders verwerkt dan een licht, net zoals bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd overdag anders verwerkt wordt dan een spel tijdens de nacht. Het signaal wordt eveneens anders verwerkt volgens de huidige omstandigheden in de woonkamer van de gebruiker. Zo voert het scherm aanpassingen door voor een wedstrijd overdag die ‘s nachts en in een donkere kamer bekeken wordt. Het heeft ook een intelligente controle over de helderheid zodat u het beste beeld krijgt, ongeacht de verlichting.

Gebouwd voor Geluid. Met een rijkgevuld verleden van 70 jaar audio, hecht Pioneer bijzonder belang aan de speakertechnologie om de high definition ervaring te verbeteren. Zonder de heldere stemmen, slaande drums, klinkende cimbalen en plukkende gitaren geeft een videoclip de kijker niet het gevoel alsof hij/zij zelf op het concert aanwezig was. Een gebrek aan kristalheldere geluidseffecten beperkt ook de emotionele impact van actiefilms en videospelletjes. 

Pioneer benadrukt het belang van geluid omdat het integraal deel uitmaakt van de kijk- en luisterervaring. 

De schermen zijn verkrijgbaar in 42, 50 en 60-inch schermafmetingen, in beide XGA-versies (beschikbaar vanaf juni 2007) en Full HD (beschikbaar vanaf september 2007).

EDITORS' CHOICE