NIEUWSPioneer

Pioneer LX-01 - haute couture cinema?

(ingezonden mededeling)

Pioneer stelde eerder deze week zijn nieuwe LX01 Home Cinema Systeem voor: een uniek surround sound systeem dat zijn minimalistische esthetiek ontleende aan een Pioneer flat screen TV.

De LX01 is een complete home entertainment oplossing. Hij omvat een 250GB harde schijf DVD recorder met digitale terrestrische tuner, HDMI met 1080p schaalverdeling, een dual-drive subwoofer ontvanger, en vier aparte 3-dimensionaal gevormde satelliet speakers; een unieke speaker designtechnologie van Pioneer.

Met dezelfde karakteristieke pianozwart glanzende afwerking als van een Pioneer flat screen TV, heeft de LX01 ook een LCD touch-screen afstandsbediening en apart display.

“Scherpzinnige klanten verwachten het beste in home entertainment. Maar soms zien producenten het esthetische element over het hoofd wanneer ze een complete entertainmentoplossing creëren. In de LX01 hebben we de beste technologie samengebracht met het beste design en bieden we een oplossing die oogt als een coherent geheel,” zegt Philippe Coppens, Manager van Technology and Product Information bij Pioneer Europa.

Omnidirectioneel speakerdesign
De LX01 heeft 2 gecombineerde front/centrum speakers en 2 speakers achteraan; elk met een kenmerkende 3-dimensionale vormgeving.

Dankzij het concept van de dodecaëder (een dodecaëder is een geometrische vorm met 12 vlakken), geven de speakers een ‘omnidirectioneel’ geluid.

Conventionele speakers genereren directioneel geluid, daar waar 3-dimensionale speakers geluidsvelden genereren in alle richtingen. Het effect lijkt erg sterk op muziekinstrumenten tijdens een liveoptreden.

Het resultaat is een rijk, 3-dimensionaal geluid; u zult niet kunnen achterhalen welke speaker welk geluid produceert. De onverwacht compacte satellietspeakers zijn vooral geschikt wanneer de gebruiker slechts over beperkte ruimte beschikt, of geen “hardware-invasie” wil in de woonkamer.

De LX01 subwoofer-ontvanger heeft ook een uniek design. Hij heeft dual-drive subs, die zorgen voor een krachtiger verwerking van lage frequenties.

In totaal is de LX01 is een high-power 8-channel systeem; de subs aan de voorzijde, in het centrum en aan de achterzijde hebben elk 2 toegewijde kanalen. Een garantie voor een vol, rijk surroundgeluid.

Premium DVD Recorder met 1080p output
De LX01 heeft een geïntegreerde digitale terrestrische tuner en 250GB harde schijf.

Niet alleen is het systeem een volledig uitgeruste DVD recorder met GuidePlus+™ (SHOWVIEW™ in het VK) Elektronische Programmeergids, het speelt ook eender welke CD of DVD verkrijgbaar op de markt, net als de meeste formaten van gecomprimeerde media.

Het systeem heeft tevens een uitgebreide muziekbibliotheek; gebruikers kunnen hun favoriete tracks en albums op de harde schijf opslaan. De LX01 voegt ook automatisch de track- en albumtitels toe (het maakt gebruik van de Gracenote CDDB® databank); een handige en tijdsbesparende functie.

Gebruikers kunnen CD’s naar de harde schijf kopiëren aan maximaal 16 keer de gewone snelheid; en met de originele LPCM-kwaliteit (dus niets van de originele geluidskwaliteit gaat verloren).

Gebruikers kunnen digitale beelden of gecomprimeerde audiobestanden opladen aan hoge snelheid, van een schijf of via de USB-aansluiting vooraan. Elke PC (met Windows Media Player 10 of later) kan eenvoudig verbonden worden via USB om rechtstreeks audiobestanden naar de LX01 harde schijf te kopiëren. Ook het kopiëren en bewerken van camcordermateriaal via de Digitale DV-In is mogelijk met een enkele druk op de knop. Gebruikers kunnen ook genieten van hun digitale muziekverzameling via de iPod-aansluiting.

Bovendien kan ook een USB-toetsenbord rechtstreeks op de LX01 aangesloten worden, handig voor het herbenoemen van titels en tracks.

Ten slotte kan de Pioneer Blu-ray Disc player aangesloten worden via HDMI en de LX01 zal niet alleen veranderen in een Dolby TrueHD en DTS-HD ondersteunende versterker, hij geeft ook gezwind de 1080p / 24 video door naar de flat screen TV. 

Verkrijgbaarheid
De LX01 zal commercieel verkrijgbaar zijn vanaf oktober 2007


EDITORS' CHOICE