NIEUWSDALI

Maak kans op Dali Ikon 2 luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 27 april 2007 | DALI

Maak kans op een paar Dali Ikon 2 luidsprekers ter waarde van 798 euro! Geef antwoord op een tweetal vragen, en misschien bent u dan wel de winnaar van deze kleine pareltjes.

DALI IKON Series

De IKON series zet een nieuwe standaard voor hoeveel pure audio kwaliteit men kan kopen tegen een aantrekkelijk bedrag. Elk model in de serie combineert materiaal en prestaties vergelijkbaar met producten die 2x of meer kosten. Kijk eens naar de speciale aansluit terminals aan de achterzijde van de luidsprekerkast ter indicatie hoe hoog Dali’s ambities zijn voor de IKON serie.

Nieuwe Oplossingen voor beter geluid
De meest in het oogspringende kenmerken van de IKON series zijn de échte houtvezel conussen van de nieuw ontwikkelde bas/middentoon units én de hybride hoge tonen module welke een 2.8mm lage massa dome combineert met en een magnetostatische band tweeter voor het allerhoogste hoog. De hybride tweeter combineert de beste aspecten van een dome en een magnetostatische unit, voor een extreme brede spreiding en zijdezacht, uitzonderlijk luchtige hoge tonen weergave vér boven het hoorbare gebied.

Slimme kast ontwerpen
IKON kasten zijn gemaakt van solide MDF structuur voor een optimale stijfheid en demping van resonanties. De front panelen zijn gemaakt volgens de zogenaamde “sandwich constructie” bestaande  2 lagen met daartussen een speciale resonantie dempende lijm. Twee interne bracings minimaliseren vibraties van beide zijkanten. Vloerstaanders worden geleverd met een set spikes voor een rotsvast en stabiele plaatsing op nagenoeg iedere ondergrond.

Made in Denmark!
De IKON series wordt met de hand gebouwd in Denemarken, onder hetzelfde dak als de DALI research en development afdeling en de kasten productiehal, etc.  Dit begint een zeldzaamheid te worden vandaag de dag en vormt de toegevoegde waarde van optimale kwaliteit tot in het kleinste detail!

IKON 2
De IKON 2 is het op één na kleinste IKON model, bedoeld voor op de boekenplank, op een statief of aan de muur. In alle gevallen, creëert de IKON 2 een klankbeeld van verrassende omvang. In combinatie met de IKON subwoofer garanderen we alle bas die je zou wensen. Nét zoals de vloerstaande modellen is de  IKON 2 uitgerust met een paar dubbele luidspreker terminals voor bi-wiring of bi-amping.

 

Klik hier om deel te nemen aan de Dali IKON 2 prijsvraag.

MERK

EDITORS' CHOICE