NIEUWSMirage

Mirage: nieuwe OM series


Redactie HiFi.nl | 25 april 2007 | Mirage

(ingezonden mededeling)

Mirage staat al jaren bekend om haar unieke Omnipolaire luidsprekers. Een Omnipolaire luidsprekers straalt geluid rondom af in volledig gelijkmatige 360 graden.

Dit afstraalgedrag bootst perfect de manier na waarop natuurlijk geluid wordt geproduceerd. Waar een traditionele vooruitstralende luidspreker geen gebruik maakt van de ruimte waar deze in staat maakt een Omnipolaire hier juist wél gebruik van; op dezelfde manier als een instrument dit ook doet. Een levensechte muziek beleving is het resultaat. Het onderdeel wat zorg draagt voor dit perfect rondstralende gedrag wordt de Omniguide genoemd. Deze kleine luidsprekerbehuizing, die er uitziet als een UFO, is een ontwikkeling van Mirage’s eigen geluidgoeroe Andrew Welker.

De gepatenteerde Omniguide technologie werd geïntroduceerd in 2001 in de beroemde Omnisat luidsprekers; de techniek heeft echter niet stil gestaan en Andrew Welker en zijn team hebben de Omniguide verder geperfectioneerd opdat een waar high-end product ook gebruik kan maken van het unieke, natuurgetrouwe geluid. Het resultaat van deze verbeterde perfectie was voor het eerst terug te vinden in Mirage’s OM Design 28 luidspreker, nu is deze techniek ook beschikbaar in de “kleinere” OM Design modellen: OMD-15, OMD-5 en OMD-C1.

De OMD-15, het slanke vloerstaande model, is een goede combinatie van vormgeving, technologie en muzikale prestaties. Ondanks zijn relatief compacte afmetingen is de OMD-15 in staat om een meer dan groots en levensecht muziekbeeld neer te zetten. Alles is er aan gedaan om een compromisloze luidspreker te creëren. Het lage tonen fundament is voor rekening van de 5,5”, 14 cm, Poli Titanium Deposit (PTD) woofer en een naar beneden stralende basreflex poort. Het delicate midden- en hooggebied is afgeschermd in de behuizing en wordt door eenzelfde PTD woofer, een passieve radiator en de Pure Titanium Hybride Omniguide luidspreker weergegeven. De Omniguide zorgt, zoals eerder gezegd voor het natuurgetrouwe open en ruimtelijke karakter van de luidspreker. De OMD-15 is in twee zeer fraaie uitvoeringen leverbaar, te weten een met de hand gelakte hoogglans zwart afwerking en een met echt rozenhout afgewerkte rosewood uitvoering. De OMD-15 heeft een verkoopprijs van 1.500 euro per stuk.

Ter aanvulling op de OM Design lijn zijn nu ook twee andere modellen beschikbaar; de OMD-5 compacte boekenplank/satelliet luidspreker en de OMD-C1 centerkanaal luidspreker. De gesloten OMD-5 luidspreker beschikt over dezelfde high end Pure Titanium Hybride Omniguide tweeter als die van de grotere modellen. De OMD-5 is eveneens leverbaar in hoogglans zwart en rosewood en heeft een verkoopprijs van 500 euro per stuk.

Om het OM Design pakket compleet te maken is er de OMD-C1 centerkanaal luidspreker. Een Omnipolaire, gesloten, middenkanaal luidspreker die een grotere dimensie aan een meerkanaals opstelling geeft. Uiteraard is ook de OMD-C1 (verkoopprijs 800 euro) leverbaar in de kleuren hoogglans zwart en rosewood.

De Mirage OM Design modellen worden uitsluitend geleverd via een selectief netwerk van geautoriseerde dealers. In het Look en Listen info- en democentrum staan alle OM Design modellen demonstratieklaar opgesteld.

Prijzen:
OMD-15: 1500 euro per stuk
OMD-5: 500 euro per stuk
OMD-C1: 800 euro

EDITORS' CHOICE