NIEUWSThorens

Doordraaien met Thorens TD124


Redactie HiFi.nl | 25 april 2007 | Thorens

In een wereld van beeld en geluid die gedomineerd wordt door digitale techniek zou je haast vergeten dat er een grote (en nog altijd groeiende) groep audiofielen bestaat die het oude vertrouwde analoge geluid niet los wil laten.

Klassieke hifiproducten zoals de Quad ESL57, de Garrard 301, 401 en 501 draaitafels en McIntosh versterkers staan bij deze mensen daarom nog altijd in de belangstelling. Uiteraard past ook de Thorens TD124 draaitafel in dit rijtje. Deze draaitafel is uitgerust met een tussenwiel, iets dat kenners ongetwijfeld de oren doet spitsen.

De interesse voor deze draaitafel is groot genoeg geworden voor de Zwitserse firma Schopper om een flink aantal onderdelen weer in productie te nemen. Met de spreekwoordelijke precisie die we van Zwitsers verwachten zijn de hoofdlager, het tussenwiel en het plateau van deze speler zelfs nog verbeterd.

Voor de Benelux kunt u terecht bij  Hanze Hifi  in Zwolle. Zij specialiseren zich al geruime tijd in restauratie en modificatie van draaitafels, waaronder ook de beroemde Garrard spelers. U kunt bij hen terecht voor advies en onderhoud van uw eigen Thorens TD124, maar kunt er ook gaan luisteren wat deze speler u nog aan genot kan verschaffen temidden van al het digitale aanbod.

EDITORS' CHOICE