NIEUWSSony

Sony: thuisbios zonder losse kabels


Redactie HiFi.nl | 14 april 2007 | Sony

(ingezonden mededeling)

BRAVIA Theatre RHT-G800 biedt volledig surroundsysteem in stijlvolle televisiestandaard

Voor een echte bioscoopervaring thuis is het beeld maar de helft van het verhaal. Om de maximale impact te ervaren van alles van actiefilms tot sportwedstrijden en televisieseries is ook een hoogwaardig surroundgeluidssysteem vereist. Sony biedt met de BRAVIA Theatre RHT-G800 een televisiestandaard waarin een compleet thuisbioscoopsysteem is geïntegreerd.

Geen installatie en kabels trekken
De meeste bezitters van moderne grootbeeldtelevisies maken niet volledig gebruik van de mogelijkheden van hun toestel omdat de installatie en bediening van een surroundsysteem hun te ingewikkeld lijkt, of om te voorkomen dat de huiskamer wordt gevuld met elektronica, luidsprekers en kabels. Achter de vloeiende lijnen en glazen bovenplaat met tippaneel (aan de voorzijde) van de BRAVIA Theatre RHT-G800 gaat een volledig surroundgeluidssysteem schuil, inclusief alle luidsprekers die nodig zijn om de ruimte te vullen met een indrukwekkend geluid..Alles is in de fabriek geïnstalleerd en aangesloten, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de installatie van meerdere luidsprekers en het aansluiten van bedrading.

De BRAVIA Theatre RHT-G800 biedt plaats aan een televisie, DVD- of Blu-ray Disc-speler en eventuele andere apparatuur zoals een satellietontvanger of kabeldecoder. De aansluitkabels worden geïntegreerd in de structuur van de G800. Zodra het systeem wordt ingeschakeld beschikt de gebruiker over een thuisbioscoop met indrukwekkend surroundgeluid dankzij innovatieve Sony-technologie.

Surround sound uit twee speakers
In vergelijking met andere front-surroundtechnologieën biedt S-Force PRO Front Surround van Sony een overtuigender gevoel van afstand en ruimte, wat resulteert in een echte surroundervaring zonder achterluidsprekers. Het klinkt alsof rondom luidsprekers staan, zonder dat dit het geval is of er ook maar één kabel door de huiskamer loopt. De technologie werkt in elke ruimte, ongeacht de vorm en afmetingen.

Om trillings- en geluidsoverlast van de subwoofers te voorkomen hebben de Sony-technici een speciale trillingsarme technologie ontwikkeld die een rijke, krachtige basweergave combineert met een sterk verminderde trillingsoverdracht naar wanden en vloeren. Hierdoor kunnen gebruikers optimaal van hun systeem genieten zonder hun omgeving tot last te zijn.

BRAVIA Theatre Sync
Het BRAVIA Theatre Sync-systeem werkt naadloos samen met compatibele Sony-producten voor een nog eenvoudigere aansturing via één enkele afstandsbediening. Met één toetsdruk kan het volledige systeem (TV, DVD-speler en G800) worden ingeschakeld om een DVD-film te starten. Met een tweede toetsdruk wordt het systeem weer in standby gezet.

Specificaties van de RHT-G800:

  • Een compleet 5.1-kanaals home cinema surroundsysteem - geïntegreerd in een televisiestandaard
  • Sony S-Force PRO Front Surround-technologie creëert het effect van achterluidsprekers door middel van digitale signaalverwerking en speciale luidsprekers in de RHT-G800
  • Zes weergavemodi: Standard, Cinema, News, Sports, Music en Night Mode
  • Sony S-Master digitale versterking levert 5x50W plus 100W voor de subwoofers
  • Subwoofers met een trillingsarm ontwerp voor een superieure basweergave zonder geluidsoverlast voor de omgeving
  • HDMI-interface en aansluitingen voor extra apparatuur: sluit een DVD-speler, satellietontvanger of spelcomputer op de televisie aan via de RHT-G800
  • Gebruiksvriendelijk tippaneel en afstandsbediening, plus BRAVIA Theatre Sync voor verdere systeemintegratie
  • Hoogwaardige glansafwerking en glazen bovenplaat met verlicht display
  • Biedt plaats aan vier extra componenten (DVD-speler/recorder, satelietontvanger, spelcomputer etc.)
  • Compacte afmetingen: slechts 110 cm breed (gelijk aan een 46-inch/117 cm Sony BRAVIA-televisie)

 

Prijs en beschikbaarheid:
De Sony RHT-G800 is leverbaar vanaf mei en kost 999 euro.

EDITORS' CHOICE