NIEUWSAkai

Upscaling OPPO

Redactie HiFi.nl | 04 april 2007 | Akai

(ingezonden mededeling)

De OPPO DV981HD is een speler waar tijdens de weergave van een dvd-schijfje via de HDMI-aansluiting niet alleen 576, maar ook 720 en zelfs 1080 beeldlijnen uitrollen. Zodra de HDMI-uitgang verbonden is met de overeenkomstige ingang op het scherm of de videoprojector, gaan ze in onderhandeling en levert de speler de beelden aan in het digitale videoformaat dat de ontvanger het best uitkomt.

De DV981HD is er om een lcd-tv, een videoprojector of een plasmascherm via een HDMI-verbinding op zijn wenken te bedienen.Voor met name videoprojectoren heeft de speler het formaat 720p in de aanbieding, terwijl er naar HD Ready-toestellen doorgaans 1080i gestuurd zal worden. Wordt er verbinding gelegd met een Full HD-scherm of -projector, dan kan de DV981HD zelfs 1080p aanbieden.

De OPPO is ingericht voor de weergave van DivX en XviD, het weergeven van foto’s op een Kodak Picture CD en het afspelen van jpeg- en mp3-bestanden. Bovendien kan de speler niet alleen overweg met dvd-audio-schijfjes, maar komen ook sacd’s voor weergave in aanmerking.
High Definition Compatible Digital, kortweg HDCD, is een geruime tijd geleden ontwikkeld systeem om het geluidsniveau van de audio-cd naar een hoger niveau te tillen. Het resultaat zijn HDCD-schijfjes, op het eerste gezicht ‘gewone’ cd’s die in elke cd- en dvd-speler weergegeven kunnen worden. Is er echter een HDCD-decoder aan boord, dan wordt er van die kwaliteitsverbetering gebruikgemaakt.
En ja, u raadde het al, de DV981HD heeft ook zo’n decoder in huis.

Wat ook niet ontbreekt is de moderne Faroudja-chip van Genesis; Deze chip komt op veel punten ten goede aan de beeldkwaliteit, zelfs bij zeer slecht opgenomen DVD’s.


Prijs:
Voor 259 euro krijgt u niet alleen de hoogwaardige OPPO DV981HD dvd-speler, maar ook een zeer goede HDMI-kabel met vergulde contacten.


EDITORS' CHOICE