NIEUWSApple

Apple TV in winkels


Redactie HiFi.nl | 23 maart 2007 | Apple

(gezien op het Internet)

Apple TV brengt multimedia van pc naar tv

Apple is gestart met de verkoop van een nieuw product, Apple TV. Hiermee kunnen van het internet gedownloade films, filmtrailers, tv-programma`s, muziek, podcasts en foto`s worden weergegeven op een breedbeeld tv. Het product hangt nauw samen met iTunes, het multimediaprogramma van Apple dat zowel op Macs als pc`s draait.

"Apple TV is eigenlijk de dvd-speler van het internettijdperk: je kunt hiermee snel en gemakkelijk al het materaal in iTunes op je pc of Mac weergeven op je breedbeeld tv," aldus hoofd marketing Philip Schiller van Apple. Apple TV is draadloos verbonden met je tv en met de afstandsbediening kun je eenvoudig door je hele mediabibliotheek aan bestanden bladeren.

Apple TV heeft een harde schijf van 40 GB waarop 50 uur video, 9000 nummers, 25.000 foto`s of een combinatie daarvan kunnen worden opgeslagen.  In iTunes kunnen klanten onder andere 400 speelfilms, 350 tv-programma`s en 4 miljoen muzieknummers aanschaffen. In de Amerikaanse iTunes wel te verstaan. In Nederland worden nog geen speelfilms en tv-programma`s verkocht.


Verkoopprijs:
Apple TV:  299 euro

EDITORS' CHOICE