NIEUWS

Canton iPod Docking Station

Redactie HiFi.nl | 22 maart 2007 |

(ingezonden mededeling)

Canton tilt iPod weergave naar een hoger niveau.

Hoevelaken, 21 maart 2007 - Stormenderhand heeft de iPod de wereld veroverd. Het gemak van instant muziek op welke locatie en tijd dan ook is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze buitengewone flexibiliteit en in principe goede geluidskwaliteit is niet alleen onderweg praktisch, maar steeds meer binnenshuis gewenst. Vandaar dat Canton, sinds 1972 leverancier van topklasse luidsprekersystemen, hier doeltreffend op inspeelt met de introductie van de Digital Sound Station DSS 303.

De DSS 303 is een iPod Docking Station en is ontwikkeld met 3 belangrijke factoren in het achterhoofd; geluidskwaliteit, geluidskwaliteit en geluidskwaliteit.
De muziekspeler wordt gemakkelijk op de DSS 303 geplaatst. Besturing en audio versterking worden door de DSS 303 verzorgd. De royale versterking van het stereogeluid komt voor rekening van een krachtige 2x50 Watt versterker. Deze is gekoppeld aan speciaal voor dit toestel ontworpen tweewegluidsprekers met een snelle aluminiumconus voor het laag en een fraaie zijdezachte dome voor het hoog. Hiermee wordt de weergavekwaliteit van de i-Pod naar een hoger niveau getild.
Gezien de compacte afmetingen is het mogelijk de DSS 303 waar dan ook in huis een plekje te geven, in de woonkamer, de keuken, de badkamer of de slaapkamer. Waar de DSS 303 ook wordt opgesteld, steeds zal deze een krachtig en ruimtelijk geluid laten horen.

Over de verdere features is heel goed nagedacht. Naast de mogelijkheid voor geluid uit de iPod, bezit de DSS 303 een ingebouwde digitale FM-tuner en een klok met wekfunctie.
De DSS 303 is te gebruiken in combinatie met alle iPod modellen. Er is een extra lijnaansluiting (3,5mm mini jack) voorhanden voor de geluidskaart van een pc of voor een andere draagbare muziekspeler. Daarbij is een USB-poort aanwezig voor aansluiting op een pc.  Ook ontbreken een vaste antenneaansluiting en afstandsbediening niet.  Er worden 7 adapters bijgeleverd.


Prijs en leverbaarheid:
De Canton DSS 303 is leverbaar in de kleuren wit en zwart.
Verkoopprijs: 399 euro


EDITORS' CHOICE