NIEUWSMeridian

Meridian/Wilson Benesch show

Redactie HiFi.nl | 20 maart 2007 | Meridian

(ingezonden mededeling)

In samenwerking met importeur Viertron organiseert Audio Excellence 22 t/m 24 maart een HiFi-show die geheel in het teken zal staan van Meridian-Audio apparatuur en de Wilson Benesch Square series luidsprekers.

In onze studio zijn zowel stereo als multichannel opstellingen te beluisteren. Het surround gedeelte zal verzorgt worden door de Meridian G91A (geïntegreerde cd/dvd speler, RDS tuner, meerkanaals voorversterker en 1080p HDMI-uitgang) en de Meridian G55 5-kanaals eindversterker.

Het stereo gedeelte wordt gevormd door een volledig gebalanceerd Meridian systeem, bestaande uit de G08 upsampling cd-speler, G02 voorversterker en de G57 2x200W eindversterker.

De Wilson Benesch Square series is een zeer innovatief concept. Alle technische kwaliteiten zijn gelijk aan de Oddysee series op één na, de zeer dure carbon/staal constructie is vervangen voor een mdf/staal kastconstructie met alweer een Wilson Benesch innovatie: de “Advanced Composite Radiator”.In de achterwand van de kast, direct achter de actieve woofer, wordt een carbon radiator toegepast welke 75% van de achterwaarts gerichte energie absorbeert waardoor deze energie niet in de kastconstructie ‘voortleeft’. Het resultaat is veel minder verkleuring, u hoort meer muziek! De nieuwe Wilson Benesch Square 2 zal als basis worden gebruikt voor stereo. Daarnaast zullen wij de Square 1 monitor en Center Square gebruiken om onze multichannel opstelling te demonstreren.

Audio Excellence nodigt u graag uit voor een demonstratie.

U vindt Audio Excellence op de Looierij 11 te Zevenbergen.

Openingstijden tijdens de show zijn:
Donderdag 22 maart van 10.00 tot 18.00
Vrijdag 23 maart van 10.00 tot 18.00
Zaterdag 24 maart van 10.00 tot 17.00.


EDITORS' CHOICE