Uitreiking Shunyata Taipan Helix

Redactie HiFi.nl | 28 februari 2007 | Shunyata Research

(ingezonden mededeling)

Op 3 februari jl. heeft Wim Aarts zijn prijs in ontvangst kunnen nemen, een Shunyata Taipan Helix 1,8 meter netsnoer, t.w.v. 759 euro. De prijs, voor deze HiFi.nl prijsvraag, was beschikbaar gesteld door Sound E-motions, importeur van o.a. Shunyata netsnoeren,luidsprekerkabels, interconnects en netfilters.

De Shunyata Taipan Helix netsnoer werd uitgereikt door Frans Heikamp van De Stemvork in Uden, de voor Wim Aarts dichtstbijzijnde erkende dealer van Sound E-motions. De prijs werd als extra cadeau in de feestmaand december verloot op HiFi.nl onder geïnteresseerden die slechts een e-mailbericht hoefden te sturen.


Wim Aarts (links) neemt de prijs in ontvangst uit handen van Frans Heikamp

Wim Aarts was nogal overrompeld door het eerste felicitatie-mailtje van Sound E-motions, "ik win nooit een prijs en dan gelijk zoiets!", benadrukte hij nog eens tijdens de uitreiking. De productlijn van Shunyata wordt in diverse gerenommeerde muziek-, film- en opnamestudio’s wereldwijd gebruikt voor optimale weergave. Ook luidspreker-fabrikanten lumen white en Ayon Audio gebruiken Shunyata bekabeling. De Stemvork is dealer van o.a. Ayon Audio.

Frans Heikamp bouwt al 30 jaar luidsprekerkasten die passen in het interieur met zo min mogelijk componenten in de behuizing , "het geluid moet zo direct mogelijk." Het laatste model van zijn Yara-design van massief Tamarinde hout worden eerdaags vanuit Indonesië verwacht. Naast de zelfbouwspeakers staan prominent opgesteld een Ayon Spirit buizenversterker en Ayon Butterfly speakers.  "Een perfecte combinatie in het aanbod, met een open en eerlijk geluid", aldus Frans Heikamp. Wim Aarts liet zich graag uitgebreid voorlichten over de vele speakermogelijkheden, maar kon ook niet wachten om thuis de Shunyata Taipan Helix aan te sluiten. Hij mailde naderhand aan Sound E-motions: "… Wat de kabel betreft, die heb ik meteen bij thuiskomst aangesloten en het hele weekend laten inspelen. Al bij de eerste cd merkte ik al een verbetering…De cd’s die ik gedraaid heb waren van Andreas Vollenweider Book of Roses, Mathilde Santing Balleds; Herman van Veen 20 jaar Vogelvlucht, Dire Straits On every street, en Eva Cassedy , Songbird. Ik heb ze vooral gedraaid, vanwege de detaillering, stemmen en de rust in het geluid….."
De set van Wim Aarts bestaat uit de volgende componenten: “speakers Thiel 2.2 , eindversterker Air V3S, voorversterker Audio Research ls2, D.A Converter Wadia 12, en Loopwerk Theta Basic gemodificeert naar Theta Basic 2. Speaker bekabeling Siltech montage kabel, als interlinks gebruik ik Siltech FTM G3, als digitale kabel de Goldmund. Af en toe gebruik ik ook nog een Sony DVP 9000 ES combispeler voor super audio.cd te draaien. De klank van de speakers spreekt mij het meeste aan, hoewel ze eigenlijk een beetje te groot zijn voor onze huiskamer, maar ik heb ze toch alweer 12 jaar.”


De Shunyata Taipan Helix

Wim Aarts gebruikte tot nu toe diverse netkabels zoals een Transparent power voor de eindversterker en eigen merk kabels van de hifi winkel voor de voorversterker en het Theta loopwerk. Hij mailde na het inspeelweekend: "…Alleen heb ik er nu een luxe probleem bij , zo snel mogelijk een of meerdere Shunyata kabels erbij zien te krijgen. Ik denk dat ik de kabel hiermee geen beter compliment kan geven. Hij kan in de toekomst alleen maar beter worden als hij eenmaal goed is ingespeeld."

De Stemvork in Uden is een dealer met gedegen kennis van High-end Hifi tot en met Home Cinema producten. De Stemvork heeft o.a. luidsprekers van het eigen merk Yara-design en professionele audio van Ayon Audio.
Sound E-motions is importeur van Shunyata-kabels met netsnoeren, luidsprekerkabels, interconnects en netfilters en  o.a.VYGER platenspelers, Orpheus versterkers en cd-spelers, Lumen White luidsprekers, Phase Tech elementen en Ayon Audio.


EDITORS' CHOICE