NIEUWS

Kraaksoftware goed voor HD-DVD


Redactie HiFi.nl | 24 februari 2007

(gezien op het Internet)

Slysoft publiceerde code om de bescherming van HD-DVD te kraken en vermoedt dat de industrie daar stiekem blij mee is. Onder meer Newsfactor en DailyTech schrijven over de uitdaging van SlySoft.

Die publiceert een nieuwe versie van de ripsoftware AnyDVD met code om de kopieerbescherming van de HD-DVD weg te nemen. Dan kunnen films van het nieuwe formaat dvd worden overgenomen op de harde schijf en naar andere schijfjes worden gezet. De software is voor download gratis 21 dagen beschikbaar en gaat over de toonbank voor bijna 80 dollar, en voor 30 dollar als opwaardering van de eerdere AnyDVD software.

HD-DVD is in een felle strijd verwikkeld met Blu-Ray om de hegemonie in volgende generatie schijfjes voor opslag en verspreiding van films. Het is voor het eerst dat de beveiliging, AACS, opgezet door onder meer Microsoft, IBM, Intel en Walt Disney, officieel wordt gekraakt.


Kraakvoordeel

In haar persbericht zegt SlySoft dat de industrie wellicht verheugd is met deze software. Immers, nu wordt het kopen van HD-DVD een stuk aantrekkelijker en dat komt goed uit in de strijd met Blu-Ray.
Als dat zo is, en Blu-Ray hoopt dat ook haar beveiliging snel wordt gekraakt, dan is er reden tot juichen: SlySoft kondigt aan binnenkort met de Blu-Ray kraak te komen. Dus nog even wachten met kopen van het jongste pakket.

Slysoft is officieel gevestigd op Antigua, een Caraïbisch eilandje waar ze geen last heeft van auteursrechtwetgeving.

EDITORS' CHOICE