NIEUWSB&W Range

Jaguar C-XF op AutoRAI 2007


Redactie HiFi.nl | 06 februari 2007 | B&W Range

Jaguar C-XF op AutoRAI 2007

De Jaguar C-XF is nu al een van de meest spraakmakende concept cars van 2007. Het recente werelddebuut tijdens de North American International Auto Show in Detroit krijgt een uniek vervolg. Dit voorjaar wordt de C-XF exclusief aan het Nederlandse publiek getoond tijdens de AutoRAI 2007.

De Nederlandse première van de C-XF wordt een van de onbetwiste hoogtepunten van de AutoRAI 2007. De C-XF is een auto die baanbrekend exterieurdesign combineert met een innovatief interieurconcept.

Wat onze lezers vooral zal interesseren is de geluidsinstallatie die in deze audo is toegepast. Hiervoor werd nauw samengewerkt met een andere grootheid uit Groot-Brittannië, namelijk Bowers&Wilkins. In de Jaguar C-XF concept auto laat het merk voor het eerst zien hoe een autogeluidsinstallatie er volgens het B&W ‘Nautilus recept’ uit zou moeten zien.

Zo is er een nieuwe laagunit ontwikkeld die luistert naar de naam Bass Beam. Een langwerpige kolom die naadloos in de relatief ondiepe autodeuren is weggewerkt, en die door op bijzondere wijze gebruik te maken van de "kastinhoud" van het portier toch voldoende lage tonen kan weergeven. Voor de hoge tonen wordt de inmiddels beroemde en kostbare Diamond Dome tweeter ingezet.

Het Nautilus surround systeem in deze concept-car is ontworpen met het oog op compromisloze geluidskwaliteit. Voor een uitgebreidere beschrijving van het geluidssysteem verwijzen wij graag naar het artikel dat HiFi.nl journalist Rob van Ginneken over de "Nautilus op wielen" schreef.
 
De Jaguar C-XF wordt tijdens de AutoRAI 2007 gedurende een beperkt aantal dagen aan het publiek getoond. De concept car kan worden bewonderd op de Jaguar-stand tijdens de persdag en de gala-avond op 27 maart, de vakdag en de Exclusive Preview op 28 maart en tijdens de publiekdagen van donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april.

Meer informatie over de Jaguar C-XF is te vinden op www.jaguar-design.com.

MERK

EDITORS' CHOICE