NIEUWSMirage

Nieuwe Mirage Omni serie


Redactie HiFi.nl | 04 februari 2007 | Mirage

(Ingezonden mededeling)

Nieuwe Mirage Omni serie

Mirage luidsprekers, onderdeel de toonaangevende Klipsch Group Inc., introduceert een nieuwe lijn budget vriendelijke Omnipolaire luidsprekers.

Mirage staat al jaren bekend om haar unieke Omnipolaire luidsprekers. Een Omnipolaire luidsprekers straalt geluid rondom af in volledig gelijkmatige 360 graden. Dit afstraalgedrag bootst perfect de manier na waarop natuurlijk geluid wordt geproduceerd. Waar een traditionele vooruitstralende luidspreker geen gebruik maakt van de ruimte waar deze in staat maakt een Omnipolaire hier juist wél gebruik van; op dezelfde manier als een instrument dit ook doet. Een levensechte muziek beleving is het resultaat. Het onderdeel wat zorg draagt voor dit perfect rondstralende gedrag wordt de Omniguide genoemd. Deze kleine luidsprekerunit, die er uitziet als een UFO, is een ontwikkeling van Mirage’s eigen geluidgoeroe Andrew Welker.

De gepatenteerde Omniguide technologie werd in 2001 voor het eerst toegepast in de beroemde Omnisat luidsprekers. Inmiddels zijn bijna alle Mirage luidsprekers voorzien van een Omniguide. Mirage introduceert nu de Omni serie luidsprekers. Uiteraard zijn ook deze luidsprekers voorzien van de Omniguide technologie.

De nieuwe Omni familie bestaat uit twee vloerstaande luidsprekers, één boekenplank model en een centerkanaal luidspreker. De twee vloerstaande luidsprekers, Omni 550 en Omni 350, zijn uitgerust met twee meerlaags fiberglas composiet woofers, de Omni 150 (max. 100 Watt) is voorzien van één woofer. Deze drie modellen beschikken natuurlijk over een aluminium dome Omniguide tweeter. In de Omni C150 centerkanaal luidspreker zijn twee woofers en één aluminium dome tweeter geplaatst. Alle Omni modellen zijn ontworpen volgens het bas-reflex principe.

De naar voren geplaatste woofers in de 550 en 350 zorgt voor een diepe en strakke basweergave. De tweede woofer draagt zorg voor het belangrijke laag/midden gebied tot aan 2.2 kHz. Doordat deze bovenste woofer onder een hoek is geplaatst onder de Omniguide tweeter zijn alle Omni modellen in staat om een natuurlijke en ruimtelijke spreiding van het belangrijke middengebied te realiseren. De Omni 350 (max. 150 Watt) is voorzien van twee 5,5 inch (14 cm) woofers, de Omni 550 (max. 200 Watt) heeft de beschikking over twee 6,5 inch (16,5 cm) woofers voor een nog diepere basweergave.

Alle Omni modellen zijn leverbaar in zwart essen of kersen uitvoering, de vloerstaande luidsprekers worden geleverd met een stijlvolle hoogglans zwarte voetplaat.

Verkoopprijzen per stuk:

Omni 550:  499 euro
Omni 350:  399 euro
Omni 150:  199 euro
Omni C150:  299 euro


 

EDITORS' CHOICE