NIEUWS

RCM Bonasus buizenversterker

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2007

RCM Bonasus buizenversterker

Per eind 2006 heeft importeur East West Audio uit Nijmegen het importeurschap verworven van het Poolse buizenversterkermerk RCM Bonasus.

Deze versterker is op diverse internationale audioshows zeer goed ontvangen, en heeft inmiddels diverse awards gewonnen.

De RCM Bonasus wordt in Polen met de hand gemaakt. Het duurt 10 dagen om één versterker te bouwen. De Bonasus heeft een volledig dubbele mono opbouw, en levert 16 Watt aan 8 Ohm in push/pull A/B mode. De gebruikte uitgangsbuizen zijn van het type 6CA7, die als rechtstreekse vervanger van de El34 te gebruiken zijn. Deze buizen zijn in staat veel meer vermogen te leveren (tot 30 Watt), maar RCM heeft bewust gekozen om de buizen niet te zwaar te belasten. Het resultaat hiervan is dat er minder vervorming hoorbaar is, en dat de buis langer meegaat.

De overige componenten zijn ook van audiofiele kwaliteit, zoals Riken en Kiwame weerstanden, Mills, Solen en Audyn condensatoren, en de speciale Bourns potmeter met geleidende plastic weerstandsbanen. Zeer veel aandacht is volgens de fabrikant besteed aan de kwaliteit van de uitgangstrafo`s, waardoor een volledig feedbackloos ontwerp mogelijk was.

De bias van de eindbuizen is instelbaar met behulp van de VU meters op het fromt van de versterker, en er zijn 6 lijningangen beschikbaar.

Prijs:
RCM Bonasus buizenversterker: 6500 euro


EDITORS' CHOICE