NIEUWSNAD

ARGON: losse DAB module


Redactie HiFi.nl | 22 januari 2007 | NAD
(Gezien op het Internet)

ARGON: losse DAB module van NAD

Een interessante toevoeging in het accessoire-pakket: Een losse DAB module. Met deze module is een bestaande installatie op eenvoudige wijze uit te breiden met volwaardige DAB ontvangst.

Deze compacte tuner heeft ongeveer dezelfde kenmerken als een grote DAB radio, maar neemt maar een fractie van de ruimte in beslag. U krijgt een volledige DAB-tuner met display, voorkeuze-instellingen en vele andere functies en dit alles kan gemakkelijk aangesloten worden op uw versterker of receiver. U krijgt ook een afstandsbediening, die het mogelijk maakt om te genieten van digitale radio vanuit uw luie stoel.

De Argon DAB Adapter is heel gemakkelijk in gebruik. Middels auto-tune worden alle beschikbare DAB-stations bijzonder vlug gevonden. Zoals men dit kent van een conventionele radio, kan men zijn favoriete stations opslaan onder voorkeurtoetsen, zodat ze eenvoudig gevonden worden. Wanneer men DAB gebruikt, selecteert men de stations met zendernaam, in plaats van moeilijk te onthouden frequenties; een mogelijkheid die het gebruikscomfort aanzienlijk verhoogt.

Behalve de analoge uitgang is ook een digitale optische uitgang beschikbaar wat deze module bij uitstek geschikt maakt voor aansluiting op een (NAD) AV receivers. Afstandsbediening en eenvoudige kamerantenne worden meegeleverd. Men krijgt ook standaard een F connector voor de antenne ingang, wat het mogelijkj maakt gebruik te maken van een externe antenne. Dit maakt een groot verschil wanneer u de DAB Adapter gebruikt in een gebied met een matige DAB ontvangst. 

Voor maximale inzetbaarheid wordt de module geleverd in Grijs en Titanium (Zilver). Met de beschikbare kleuren is de module dus óók met overige merken te combineren!

Adviesprijs:
Argon DAB module:  149 euro

MERK

EDITORS' CHOICE