Discover Audio Research Reference

Redactie HiFi.nl | 09 februari 2007 | Audio Research

(ingezonden mededeling)

Ook dit jaar heeft Audio Excellence weer veel leuke presentaties in de planning. Als eerste willen ze het jaar goed beginnen met een combinatie van Audio Research & Wilson Benesch.

Eind vorig jaar introduceerde Audio Research haar eerste REFERENCE stereo eindversterker onder de naam REF 110. Toen Audio Excellence lucht kreeg dat deze nieuweling in aantocht was hebben ze er direct één besteld. Deze keuze was gemakkelijk daar ze al eerder zeer verrast waren over de fraaie muzikale kwaliteiten van de REF CD 7 en de REF 3 voorversterker.

De REF 110 versterker is een 110 watt stereo buizen eindversterker die geheel dual mono en gebalanceerd gebouwd is. Een schakeling die bij Audio Research een grote geluidsverbetering geeft. Het chassis heeft dezelfde afmetingen als de REF 210 mono eindversterkers of de zojuist uit productie genomen VT 100mk3.

Na een aantal uren te hebben gespeeld werd het Audio Excellence duidelijk dat ook deze versterker zich met gemak REFERENCE mag noemen. Om niet te vervallen in allerlei superlatieven willen ze alleen maar kwijt dat deze eindversterker alles onderstreept wat daarvoor wordt aangeboden. Net als bij alle andere Audio Research producten is het woord beleving het meest op zijn plaats !

Deze Audio Research REFERENCE set wil Audio Excellence graag demonstreren op de Wilson Benesch Discovery luidsprekers. Deze bijzonder in het oog springende monitor luidsprekers hebben een aantal unieke eigenschappen. Allereerst natuurlijk het gebruik van koolstof, iets wat de hele Odyssey Range zo uniek maakt, om kastkleuring tot een minimum te beperken. Verder gebruikt de Discovery voor het laag een TacTic Isobaric systeem. Dit TacTic zorgt er mede voor dat het laag enorm open klinkt. Zelfs met beperkte kastafmeting weet deze luidspreker verrassende laagprestaties neer te zetten. Om het geheel goed aan te sluiten gebruikt Audio Excellence tijdens deze presentatie de kabels van NordOst. Dit vormt samen met Audio Research een mooie synergie.

Graag wil Audio Excellence u van 15 tot en met 17 februari uitnodigen om datgene wat zij reeds beleven samen verder te delen ... U bent welkom !

Klik hier voor een vergrote afbeeldingprijzen:
ARC REF 110:  10.500 euro
WB Discovery:    9.500 euro


Audio Excellence
Looierij 11
4762 AM Zevenbergen
tel.: 0168 335 180

Audio Excellence is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur.
Op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Buiten de openingstijden demonsteren wij uitsluitend op afspraak.


EDITORS' CHOICE