NIEUWSMeridian

Meridian DVD Receiver op CES

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2007 | Meridian

Meridian DVD Receiver op CES

Meridian heeft op de CES een aantal noviteiten geïntroduceerd. Eén daarvan is de G95 DVD Audio/Video Surround Receiver.

Samengestelde apparaten lijken in opmars, getuige het feit dat ook gerenommeerde high-end merken zich er mee bezig zijn gaan houden. De G95 DVD Audio/Video Receiver van Meridian is een alles-in-één 5.1 surround oplossing uit de G-serie, die een strak en modern design koppelt aan optimaal gebruiksgemak.

De receiver kan zowat alle CD en DVD formaten afspelen. Alleen SACD wordt niet ondersteund. Geluidsweergave kan via een interne upsampler die bij meerkanaalsweergave een resolutie van maximaal 96 kHz bereikt, en bij stereo weergave 192 kHz. Voor het aflezen van de beeld- en geluidsdragers is een DVD-rom drive van zware kwaliteit aan boord, met zogenaamde "slot-loading". Dat betekent dat er geen lade naar buiten komt. De schijfjes dienen in een gleuf te worden gestoken, waarna een laadmechanisme het plaatje naar binnen trekt.

Voor de geluidsweergave zijn vijf klasse-D versterkers van 100 Watt aan boord. Daarnaast is het apparaat voorzien van een aktieve sub-uitgang, en vijf analoge uitgangen voor gebruik met losse eindversterkers. Er zijn drie analoge ingangsparen, die de G95 een extra functionaliteit als voorversterker verlenen. Ook zijn er vier digitale inputs - twee maal coaxiaal, twee maal optisch - voorhanden. Tot slot heeft de klant voor het tunerdeel de keuze uit een AM/FM module met RDS, of een DAB/FM module.

Voor het beeld is een processor/upscaler van omroepkwaliteit voorhanden, die is opgebouwd rond Meridian en Faroudja DCDi technologie. Er kan tegelijkertijd Composiet, S-video, Progressive Component en tot 1080p Full-HD signaal worden geleverd. Door de upscaler kunnen alle beeldbronnen in hoge resolutie worden weergegeven via HDMI. De HDMI uitgang geeft ook twee- en meerkanaals audio door. Voor de Component uitgangen heeft Meridian gekozen voor de kwalitatief hoogwaardige professionele BNC chassisdelen. Een Scart uitgang ontbreekt.

De G95 is vanaf medio februari in Nederland verkrijgbaar bij de Meridian dealers.

Prijs:
Meridian G95 DVD Audio/Video Surround Receiver:  6.500 euro (verwachte adviesprijs)


EDITORS' CHOICE