NIEUWSAccuphase

Hi.Fine - korte achtergrond

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2007 | Accuphase

(© Nieuwsredactie HiFi.nl - geschreven door MD)

Hi.Fine: Het verhaal

Op 3 januari maakten wij melding van het feit dat Paul Hattink met een eigen zaak de import en verkoop van Accuphase en Cabasse is gaan verzorgen. HiFi.nl sprak met hem.

De hifi wereld is altijd in beweging. Het lijkt soms wel of er wekelijks nieuwe merken worden geintroduceerd, en dat er even zoveel nieuwe importeurs op de markt verschijnen. In de praktijk blijkt helaas maar al te vaak dat nieuwkomers het niet redden, en na korte tijd alweer met stille trom heengaan.

Er is wereldwijd een beperkt aantal merken dat tot de "vaste waarden" in de hifi kan worden gerekend. Degelijke fabrikanten met een betrouwbaar en doorgaans zeer stabiel importeursnetwerk. Accuphase en Cabasse behoren daar zeker toe. En als twee van zulke vooraanstaande merken een nieuwe importeur krijgen is dat op zijn minst groot nieuws.

De reden dat Hi.Fine is opgericht is even eenvoudig als opmerkelijk. In 2002 maakte Paul Hattink, toen werkzaam voor Music 2, een afspraak met de financier van dat bedrijf. Na afloop van het contract zou hij aanspraak kunnen maken op de merken Accuphase en Cabasse.

Paul zegt hierover: "Eind december 2006 liep dat contract af en heb ik mijn aanspraak op de merken bekrachtigd. Dat ging overigens in goede harmonie met alle betrokkenen."

Voor het dealernetwerk verandert er, behalve het bedrijfslogo, eigenlijk niets. "Veel mensen dachten toch al dat ik Accuphase en Cabasse voor mijzelf deed, en daar ben ik stiekem toch wel een beetje trots op", aldus Paul.

Uitbreiding van het merkenpakket is natuurlijk een wens. Paul heeft hier een duidelijke mening over: "Ik ben zeker op jacht naar meer interessante nieuwe merken, maar ik zoek het wel in het oerdegelijke, liefst handgemaakte. Ik ben niet erg onder de indruk van alle nieuwe apparatuur die vandaag de dag uit China komt. Het ziet er vaak gelikt uit, maar ik ben niet overtuigd van de technische kwaliteit. Bovendien is het over het algemeen lastig zakendoen met Chinese fabrikanten, en moet je veel te veel tijd besteden aan het controleren van de kwaliteit."

Daarom richt Paul zijn blik meer op Europese of Japanse merken. "Als ik meemaak hoe betrokken en betrouwbaar een fabrikant als Accuphase is, zeker ook rond mijn overname van het merk in Nederland, dan is het mij duidelijk dat ik op die manier, en geen andere, zaken wil doen."

Hifine
Postbus 9253
4801 LG Breda
tel. +31[0]613672768
fax. +31[0]765204389
website www.hifine.nl

MERK

EDITORS' CHOICE