NIEUWSJBL

JBL On Air Control 2.4G

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2007 | JBL

(ingezonden mededeling)

High-Performance geluid gecombineerd met draadloze luidsprekers

JBL kondigde vandaag de introductie aan van het JBL® On Air Control 2.4G high-performance draadloze luidsprekersysteem als aanvulling op de bestaande productreeks in de categorie draadloze luidsprekers.

De JBL On Air Control 2.4G bestaat uit twee compacte tweeweg luidsprekers die voorzien zijn van een draadloze transceiver en versterker alsmede een transmitter/receiver-module. Het systeem is ideaal voor toepassing als draadloze luidspreker, zoals voor gebruik als surround-kanalen in een meerkanaals home theater-systeem, extra muzieksysteem, hoogwaardig draadloos luidsprekersysteem voor laptops en desktop computers, iPod® en andere digitale muziekspelers, dvd- en cd-spelers en andere apparatuur.

De JBL On Air Control 2.4G transmitter/receiver-module verbindt een audio/video-receiver via de RCA-audioaansluiting en heeft een 3,5 mm mini-aansluitingadapter voor verbinding met de stereo audio-output van een laptop of desktop computer of andere draagbare audioapparatuur. Het systeem maakt gebruik van het frequentiebereik 2,4 GHz voor een storingsvrije transmissie en werkt tot een afstand van 25 meter. De transmitter/receiver-module kan gebruikt worden met twee paar JBL On Air luidsprekers.

De magnetisch afgeschermde zwarte luidsprekers hebben een 13 mm titaniumlaminaat conustweeter,een 100 mm high-excursion woofer en een ingebouwde versterking van 30 watt voor natuurlijke, rijk gedetailleerde geluidskwaliteit. De luidsprekers worden geleverd met beugels voor wandbevestiging.

De veelzijdigheid van het systeem wordt nog verder versterkt door een miniaansluiting die verbinding met een tweede geluidsbron mogelijk maakt en een subwoofer-output waardoor de luidsprekers gebruikt kunnen worden als onderdeel van een 2.1-kanaal satelliet/subwoofer-audiosysteem. De JBL On Air Control 2.4G is voorzien van een afstandsbediening met volumeregeling, input-selectie en mute-functies.

Het JBL On Air Control 2.4G draadloze luidsprekersysteem is vanaf februari 2007 erkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro.


EDITORS' CHOICE