NIEUWS

Prijswinnaar Tivoli Songbook

Redactie HiFi.nl | 29 december 2006 |

Abonnees van HiFi.nl maakten de afgelopen maand automatisch kans op een fraaie Tivoli Audio 100 Years of Broadcast Songbook radio. Vandaag maken we de gelukkige prijswinnaar bekend.

Op 24 december is het honderd jaar geleden dat Reginald Fessenden ’s werelds eerste radiouitzending verzorgde. Fessenden, een altijd onbekend gebleven uitvinder, had meer dan vijfhonderd patenten op zijn naam staan en werkte onder meer samen met Thomas Edison en Alexander Graham Bell.

Tijdens de historische uitzending op Kerstavond 1906 speelde Fessenden O Holy Night op viool, hij liet een opname van Händels Largo horen, las een stuk uit de bijbel voor en wenste tot slot zijn luisteraars een goede Kerst toe. Het was het startsein van honderd jaar amusement, informatie en muziek via een nog altijd actueel medium.

Tivoli Audio eert Fessenden door 100 jaar radio te vieren met een speciale brochure en een beperkte oplage van de Tivoli Audio 100 Years of Broadcast Songbook radio.

Het volledige verhaal over Fessenden is te lezen op de website van Tivoli Audio; ook is hier een korte video te downloaden waarin CEO Tom DeVesto en Mike Morris aandacht aan Fessenden’s erfenis besteden.

Wist u dat:

  • er in 1924 al veertienhonderd Amerikaanse radiostations waren?
  • er in 1935 al meer dan een miljoen Amerikanen een autoradio hadden?
  • Orson Welles in 1935 voor grote paniek zorgde door een radui-uitzending van War of the Worlds, waarmee hij talloze luisteraars voor een buitenaardse invasie deed vrezen?
  • in 1950 de eerste transistorradio’s verschijnen?
  • er in 1979 al vierhonderdmiljoen radio’s zijn?
  • Amerika in 1992 een kleine twaalfduizend radiostations telt?

Tivoli Audio is er trots op actief deel uit te maken van de geschiedenis van de radio, en wij hopen dat met onze historische, actuele en toekomstige mijlpalen nog vaak te mogen onderstrepen.

HiFi.nl abonnees maakten automatisch kans om deze bijzondere Tivoli Audio 100 Years of Broadcast Songbook te winnen. Klik hier voor meer informatie

De winnaar van deze mooie prijs is:

Egwin van Althuis

Egwin, namens Audiac en HiFi.nl gefeliciteerd met je prijs!

Geen prijs gewonnen, geen nood. HiFi.nl organiseert regelmatig prijsvragen voor haar lezers. 
Abonnees maken automatisch kans op leuke prijzen. Ook abonnee worden? Klik hier.


EDITORS' CHOICE