NIEUWSAudio Note

Audionote platenspeler TT Three ref.

Redactie HiFi.nl | 19 december 2006 | Audio Note

( © HiFi.nl Nieuwsredactie - geschreven door: MD)

Audionote platenspeler TT Three reference

Audionote heeft een nieuwe referentie platenspeler in haar pakket. De AN TT Three reference. Bij de ontwikkeling van deze platenspeler zijn kosten noch moeite gespaard om een zo hoogwaardig mogelijk apparaat te bouwen.

De platenspeler is voorzien van een speciaal subchassis met een driepuntsophanging die zo geconstrueerd is dat de invloed van de aandrijving op de ophanging volledig wordt gecompenseerd. Het plateaulager heeft hierdoor geen enkele horizontale beweging. Het plateau zelf is van Lexan, een zeer dichte en amorfe soort polycarbonaat, en weegt relatief weinig: slechts 1 kilo. De aandrijving gebeurt echter door drie vliegwielmotoren van Papst, die elk 250 watt opnemen uit hun eigen 800 watt voeding. De motoren leveren een trekkracht van 270 kilo, hetgeen overeenkomt met ruim 2 pk.  Dit zorgt volgens de fabrikant voor een uiterst stabiele gelijkloop, omdat een massaloopwerk wordt gesimuleerd, zonder de nadelen daarvan (energieopslag en terugkoppeling in een zeer zwaar plateau).

De speler heeft 3 snelheden, 33, 45 én 78 toeren, waar dan overigens wel aangepaste pulley`s voor noodzakelijk zijn. De speler wordt geleverd zonder arm en element. De klant heeft daarvoor de keuze uit drie verschillende Audio Note AN-1s armen, met steeds verschillende zilveren bedrading, en vier verschillende types van het Audio Note Io element. Als de speler mét arm en element wordt besteld is het afregelen, door de zorgvuldige voormontage van het element, slechts een kwestie van het plaatsen van de arm en het instellen van de naalddruk.

Prijzen
AN TT Three Reference:  23.430 euro (onder voorbehoud)

AN-1s arm:  3.670 tot 6.750 euro

AN Io element: 2.390 tot 11.250 euro

Levertijd: nnb.

Meer informatie op de website van Audio-Cube

MERK

EDITORS' CHOICE