NIEUWS

Tivoli introduceert iYiYi

Redactie HiFi.nl | 05 december 2006 |

(Ingezonden mededeling)

Tivoli Audio presenteert de iYiYi, een supercompact digitaal home-entertainmentsysteem.

Voor iedereen die waarde hecht aan een uitstekende klankkwaliteit en daarbij graag een iPod als extra klankbron inschakelt, introduceert Tivoli Audio de gloednieuwe iYiYi. Dit supercompacte, digitale home-entertainmentsysteem heeft een universeel dockingstation voor alle modellen van Apple’s iPod. Een in het station geplaatste iPod wordt automatisch opgeladen en met de meegeleverde afstandsbediening van de iYiYi is ook de iPod eenvoudig te besturen.

De iYiYi is natuurlijk niet het eerste i-Product. Het was daarom extra belangrijk een systeem te bouwen “dat duidelijk anders zou zijn – zoals u dat ook van ons gewend bent,” aldus Tivoli Audio-topman Tom DeVesto. Met z’n state-of-the-art AM/FM-radio en een klok met alarm aan boord (en een op zijn minst opvallende naamgeving!) is dat doel ruimschoots bereikt.

De uiterst gevoelige, digitale tuner van de iYiYi biedt volgens de fabrikant een kristalheldere en uiterst precieze ontvangst. De radio heeft onder meer een interne en een externe FM-antenne, een ingebouwde AM-antenne, programmeerbare presets voor vijf middengolf- en vijf FM-stations.

Met z’n rubber-finish bedieningselementen en z’n universele dockingstation is de iYiYi de perfecte match voor elke iPod – in door Apple gevoerde tinten wit of zwart, natuurlijk. Het blauw verlichte display, waarvan de helderheid automatisch op de lichtomstandigheden wordt afgestemd, biedt waar mogelijk RDS-informatie. Verder toont het display de gekozen frequentie en een digitale klok met uitgebreide wek- en sluimerfuncties. Een aux-ingang en een hoofdtelefoonuitgang zijn aanwezig, evenals een mixinput, zodat u bijvoorbeeld computersignalen door de iYiYi kunt laten weergeven terwijl u naar uw iPod of de radio luistert. De ingebouwde transformator maakt een losse adapter overbodig, en de meegeleverde afstandsbediening is niet groter dan een creditcard. De weergave van de iYiYi wordt verzorgd door twee fullrange 3" luidsprekers.

De iYiYi is nu verkrijgbaar bij de bekende Tivoli Audio-dealers.

Prijs: 

Tivoli Audio iYiYi zwart of wit: 399 euro.

Meer informatie:

www.tivoliaudio.nl, of bel Audiac op +31 (0)30–604 9000.


EDITORS' CHOICE