NIEUWSB&W Range

Nieuwe luidsprekers B&W

Redactie HiFi.nl | 02 december 2006 | B&W Range

( © HiFi.nl Nieuwsredactie - geschreven door: MD)

Nieuwe luidsprekers bij B&W

Bowers & Wilkins introduceert volgend jaar twee bijzondere nieuwe luidsprekersystemen op de Nederlandse markt. De XT design serie wordt uitgebreid met een hoogwaardige draadloze variant, en er komt een zéér bijzondere jubileumluidspreker met high-end aspiraties.


XT-Wireless

Als eerste is er de XT-Wireless serie. Volgens de fabrikant is dit een doorbraak in hoogwaardige draadloze luidsprekertechniek. Het draadloze signaal werkt op S/PDIF niveau, wat betekent dat de digitale datastroom dezelfde kwaliteit heeft als een kabelverbinding. Er wordt dus een volledige CD-resolutie bandbreedte gehaald. Verder wordt het digitale signaal door het systeem voortdurend op overdrachtskwaliteit beoordeeld, en zonodig bijgesteld. Door de hoge datasnelheid is de "latency" zo laag dat nu ook de front luidsprekers in een A/V opstelling van deze draadloze  techniek gebruik kunnen maken, met slechts zéér minimale lip-sync correctie op de surround versterkerbron.

Uiteraard is deze luidsprekerlijn vanwege de uiterst flexibele plaatsingsmogelijkheden ook bij uitstek geschikt voor multi-room toepassingen.

De klasse-D versterkertechniek in de luidsprekers zorgt voor ruim voldoende vermogen bij een minimale afmeting en warmteontwikkeling. 


Signature Diamond

In het kader van haar 40-jarig bestaan maakt B&W een op 500 paar wereldwijd gelimiteerde oplage van de Signature Diamond luidspreker. Deze luidspreker bevat alle innovatieve technologie die de luidsprekerfabrikant de afgelopen 4 decennia heeft ontwikkeld. Daarbij is te denken aan de Matrix kastversteviging, kevlar luidsprekermembramen, en een diamant-tweeter in een marmeren Nautilus behuizing. De Signature Diamond moet daardoor de nieuwe standaard gaan worden voor high-end tweeweg luidsprekers.

Het bijzondere kastontwerp is volledig geoptimaliseerd voor tijdgecorrigeerde weergave, zodat electronisch kan worden volstaan met een eenvoudig, klankmatig het minst belastend eerste orde filter.

Er komen twee uitvoeringen: wit met een Grigio Carnica marmeren tweeterbehuizing, en Wakame gefineerd met een tweeterbehuizing van Belgisch Zwart Marmer.

De XT-Wireless serie komt in de tweede helft van 2007 op de markt. Prijzen hiervan zijn nog niet bekend.
De Signature Diamond komt omstreeks mei 2007 op de markt, en gaat naar verwachting 16.000 euro per paar kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE