NIEUWSKoetsu

Koetsu naar Multitrade


Redactie HiFi.nl | 19 november 2006 | Koetsu

(ingezonden mededeling)

Multitrade Belgium is verheugd dat ze de elementen van Koetsu kan toevoegen aan haar assortiment van exclusieve top high end audio. Koetsu is dan ook een perfect complement voor de draaitafels van VPI en de phonotrap van Isenberg Audio.

Honami Koetsu (1558 – 1637) was een in Kyoto geboren Japanse kalligraaf (net als Yosiaki Sugano, de ontwerper van de originele Koetsu-elementen) en ontwerper. Hij is in Japan vooral bekend om zijn Raku (een speciale Japanse techniek in de vervaardiging van keramiek en gelakte producten). Hij is één van de meest creatieve figuren in de geschiedenis van de Japanse kunst, die zich specialiseerde in ontwerpen die gebruik maakten van tin, lood, goud, enzovoort.

Het is dus met reden dat Sugano deze naam koos voor zijn elementen. Immers net zoals de potten van Koetsu zijn de elementen van Sugano pareltjes waar het gaat om creatief en innovatief gebruik van techniek. Elke audiofiel kent de legendarische roep die de elementen van Koetsu al decennia, hoewel er maar weinigen zijn die zich konden wentelen in het geluk bezitter te zijn van een echte Koetsu.

Sinds enige tijd zijn deze topelementen terug tot leven gewekt door de zonen van Yosiaki Sugano, die enkele jaren geleden overleed. Nog steeds worden alle elementen van Koetsu met de hand gemaakt in een gelimiteerde oplage.

Koetsu heeft een aantal verschillende elementen, gaande van de relatief prijsbewuste Black naar het absolute topelement, de Coral Platinum. Elk element wordt volledig met de hand gebouwd en bevat een aantal technische noviteiten die Koetsu boven de rest doet uit rijzen. Zo was Koetsu het eerste bedrijf dat zeer zuiver koper gebruikte bij de productie van zijn elementen en is het het enige bedrijf dat zelfs de rubberen dempers volgens een speciaal en eigen procédé laat vervaardigen. Tenslotte worden alle behuizingen (rozenhout of steen) op een authentieke wijze vervaardigd door de beste Japanse ambachtslui. Ook  heeft Koetsu nog een MC Step-Up transformer in het assortiment.

De queeste van elke analoog liefhebber naar het ultieme geluid is dan ook niet ten einde zonder eens een Koetsu-element gehoord te hebben in zijn eigen set...

MERK

EDITORS' CHOICE